ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέα εκπαιδευτική διαδικασία του ΓΕΣ

Νέα εκπαιδευτική διαδικασία του ΓΕΣ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) έχει ενσωματώσει στις εκπαιδευτικές του δομές την “Εθνική Επιχειρησιακή Αξιολόγιση”.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) έχει ενσωματώσει στις εκπαιδευτικές του δομές την “Εθνική Επιχειρησιακή Αξιολόγιση”.

Σε ενημερωτικό σημείωμα το ΓΕΣ μεταξύ άλλων αναφέρει πως από το Μάιο του 2008 προχώρησε στη συγκρότηση της Διεύθυνσης Αξιολόγησης υπό τη Γενική Επιθεώρηση Στρατού (ΓΕΠΣ), με σκοπό τη διεξαγωγή για πρώτη φορά εθνικών επιχειρησιακών αξιολογήσεων των σχηματισμών, μονάδων και ανεξάρτητων υπομονάδων του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), ώστε να βελτιστοποιηθεί ρεαλιστικά και δυναμικά η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα-ετοιμότητα αυτών.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ, το νέο στοιχείο από τις έως τώρα πραγματοποιούμενες δοκιμασίες, είναι “ότι εξετάζονται και αξιολογούνται λεπτομερώς, όλες οι διαδικασίες και οι πραγματικές ενέργειες των σχηματισμών, μονάδων  και ανεξαρτήτων υπομονάδων, για την εκτέλεση της επιχειρησιακής τους αποστολής, περιορίζοντας στο ελάχιστο τους υπάρχοντες συμβατισμούς τόσο με την ειρηνική δύναμη, όσο και με την ταυτόχρονη πρόσκληση και συμμετοχή των εφέδρων, όπου απαιτείται, καθώς και με την πλήρη χρησιμοποίηση – ενεργοποίηση όλων των μέσων, υλικών και εφοδίων.”

Η διενέργεια δε των εθνικών επιχειρησιακών αξιολογήσεων πραγματοποιείται από τη μόνιμη ομάδα αξιολογήσεων της ΓΕΠΣ και τις ομάδες αξιολογήσεων των μειζόνων επιχειρησιακών σχηματισμών, μετά από προγραμματισμό – προειδοποίηση ή/και έκτακτα.

Οι διάφοροι σχηματισμόι αξιολογούνται με συγκρίσιμες και μετρήσιμες διαδικασίες. Τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων μεταφέρονται στο ΓΕΣ ενώ γίνονται και προτάσεις βελτίωσης της επιχειρησιακής σχεδίασης του ΣΞ.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ η νέα διαδικασία, εκτός της βελτίωσης της επιχειρησιακής ετοιμότητας του ΣΞ, δύναται να επιφέρει και εξοικονόμηση πόρων, καθόσον καταργούνται άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες ετοιμότητας και ενσωματώνονται στη νέα μορφή της επιχειρησιακής αξιολόγησης.

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.