ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

HIMARS: Η Rheinmetall θέλει να παράγει τα αμερικανικά συστήματα στην Γερμανία λόγω «αυξημένης ζήτησης»

Το πυραυλικό σύστημα της Lockheed Martin έχει μεγάλη ζήτηση από τα ευρωπαϊκά έθνη

HIMARS: Η Rheinmetall θέλει να παράγει τα αμερικανικά συστήματα στην Γερμανία λόγω «αυξημένης ζήτησης»

Η Rheinmetall βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Lockheed Martin για να ξεκινήσει την παραγωγή του συστήματος πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS) στη Γερμανία, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άρμιν Πάπεργκερ.

Ο Πάπεργκερ υποστήριξε ότι μια συμφωνία παραγωγής θα μπορούσε να επιτευχθεί στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Φεβρουαρίου. «Έχουμε την τεχνολογία για την παραγωγή των κεφαλών καθώς και για τους κινητήρες των πυραύλων – και έχουμε τα φορτηγά για να τοποθετήσουμε τους εκτοξευτές», ανέφερε ο Πάπεργκερ.

Το πυραυλικό σύστημα της Lockheed Martin έχει μεγάλη ζήτηση από τα ευρωπαϊκά έθνη, ειδικότερα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Χώρες όπως η Εσθονία, η Λετονία και η Πολωνία έχουν παραγγείλει έναν σημαντικό αιρθμό HIMARS, τα οποία έχουν αποδείξει «την αξία τους», καθώς χρησιμοποιούνται τακτικά από τα ουκρανικά στρατεύματα κατά ρωσικών θέσεων.

Ο στρατός των ΗΠΑ επίσης ενδιαφέρεται για την προμήθεια περισσότερων συστημάτων πυροβολικού. Έκανε έκκληση σε νέους πιθανούς προμηθευτές για την προμήθεια έως και 500 συστημάτων HIMARS σε πέντε χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin, Jim Taiclet, δήλωσε τον Οκτώβριο ότι η εταιρεία σχεδίαζε να αυξήσει την ετήσια παραγωγή της πλατφόρμας από 60 σε 96 λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Rheinmetall δήλωσε ότι η εταιρεία του θα μπορούσε να αυξήσει την ετήσια παραγωγή αρμάτων και βλημάτων πυροβολικού σε 240.000 φυσίγγια των 120 mm και 450.000 έως 500.000 βλήματα πυροβολικού των 155 mm. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μια νέα γραμμή παραγωγής για πυρομαχικά μεσαίου διαμετρήματος που χρησιμοποιούνται στο αντιαεροπορικό σύστημα Gepard θα ανοίξει μέχρι τα μέσα του έτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.