Η CIA ανακοίνωσε το θάνατο δύο πρακτόρων λίγο μετά την πτώση του Azovstal

Ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς είπε ότι οι συνθήκες γύρω από τον θάνατο των αξιωματικών παραμένουν απόρρητες

Η CIA ανακοίνωσε το θάνατο δύο πρακτόρων λίγο μετά την πτώση του Azovstal

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δύο από τους υπαλλήλους της έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας.

Η τελετή για τη διαιώνιση της μνήμης των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της CIA στο Λάγκλεϊ της Βιρτζίνια.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο, δύο αστέρια σκαλίστηκαν σε έναν αναμνηστικό μαρμάρινο τοίχο στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας για να συμβολίσουν πράκτορες της CIA που πέθαναν εν ώρα υπηρεσίας. Συνολικά, το μνημείο περιέχει 139 σημάδια αφιερωμένα στους πεσόντες εργαζόμενους.

Ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς είπε ότι οι συνθήκες γύρω από τον θάνατο των αξιωματικών παραμένουν απόρρητες. Αυτό δείχνει ότι οι νεκροί αξιωματικοί της CIA εργάζονταν μυστικά.

Ορισμένοι χρήστες του Twitter πιστεύουν ότι η τελετή συνέπεσε με την πλήρη κατάληψη της Μαριούπολης από τα ρωσικά στρατεύματα και την παράδοση των υπολειμμάτων της ουκρανικής φρουράς από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και το νεοναζιστικό σύνταγμα Αζόφ, που κρύβονταν στα μπουντρούμια του εργοστασίου Azovstal.

Σύμφωνα με πολυάριθμες αναφορές αυτοπτών μαρτύρων και μαρτυρίες αιχμαλώτων Ουκρανών μαχητών, ξένοι μισθοφόροι και αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των χωρών του ΝΑΤΟ ήταν παρόντες στο χώρο του Azovstal.

Σύμφωνα με παρατηρητές, είναι πολύ πιθανό ότι αξιωματικοί της CIA ήταν μεταξύ των ξένων: η συμμετοχή των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών στην εκπαίδευση των εθνικιστών του Αζόφ είχε αναγνωριστεί προηγουμένως σε διάφορα επίπεδα. Είναι επίσης πιθανό αρκετοί ξένοι ειδικοί να σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα χτυπημάτων από τα ρωσικά στρατεύματα και τον στρατό το Ντόνετσκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, υπήρχαν αναφορές στα μέσα ενημέρωσης ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών παρείχαν στην ουκρανική πλευρά πληροφορίες που χρησιμοποιήθηκαν για να χτυπήσουν υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματικούς που διοικούσαν στρατεύματα που συμμετείχαν σε ειδική επιχείρηση για την αποστρατικοποίηση του καθεστώτος του Κιέβου. Η Ουάσιγκτον αργότερα διέψευσε αυτές τις αναφορές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.