ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Γαλλία κατά της δημιουργίας Γραφείου Συνδέσμου του NATO με την Ιαπωνία

Αντιδρά το Τόκιο

Η Γαλλία κατά της δημιουργίας Γραφείου Συνδέσμου του NATO με την Ιαπωνία

Η Γαλλία δεν συμφωνεί με τη δημιουργία στο Τόκιο ενός Γραφείου Συνδέσμου του NATO με την Ιαπωνία και το θέμα αναμένεται ότι θα κριθεί στην επόμενη σύνοδο κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στο Βίλνιους, στις 11 και 12 Ιουλίου, όπου θα εκπροσωπηθεί και η Ιαπωνία.

«Αυτό το θέμα δεν έχει αποτελέσει αντικείμενο οποιασδήποτε απόφασης εντός του ΝΑΤΟ. Έχει αποτελέσει αντικείμενο πρότασης την οποία συζητούν οι σύμμαχοι» δήλωσε, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο Γάλλος πρέσβης στο Τόκιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι «αυτό που έχει σημασία είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ιαπωνίας και NATO».

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, το θέμα συζητήθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της G7 στο Τόκιο, με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να καθιστά σαφές ότι η Γαλλία δεν βλέπει τον λόγο δημιουργίας ενός ανάλογου Γραφείου. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, το άνοιγμα ενός Γραφείου του NATO στην Ιαπωνία θα μπορούσε να προκαλέσει εντάσεις και προστριβές με την Κίνα που στην παρούσα φάση, σύμφωνα με την γαλλική διπλωματία, δεν είναι επιθυμητές.

Η γαλλική αντίδραση προκάλεσε ενόχληση στο Τόκιο, την οποία επισημαίνουν στη Figaro δύο πανεπιστημιακοί. Ο Ακίρα Ιγκάτα, από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, αναφέρει: «Δεν μπορούμε πλέον να διαχωρίσουμε αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη, από αυτό που συμβαίνει στην Ασία. Ήδη η Ρωσία διεξάγει εκστρατείες παραπληροφόρησης στην Ιαπωνία και η Ευρώπη δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας της για αυτό που συμβαίνει στην Ταϊβάν».

«Τα αεροσκάφη του NATO είναι εξοπλισμένα με τσιπ που παράγονται στην Ασία. Ένας πόλεμος γύρω από την Ταϊβάν θα επηρέαζε όλες τις αμυντικές προμήθειες. Είμαστε πολύ διασυνδεδεμένοι. Η ύπαρξη ενός Γραφείου εδώ θα επέτρεπε έναν διάλογο με το ΝΑΤΟ, σχετικά με τις συνέπειες μιας σύγκρουσης στην ενέργεια, στα τρόφιμα… Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί η Γαλλία αντιτάσσεται σε αυτό το γραφείο», υπογραμμίζει ο Στέφεν Νάγκι, ερευνητής στο Διεθνές Χριστιανικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η προσέγγιση της Ιαπωνίας με το ΝΑΤΟ έχει ξεκινήσει από το 2007, έπειτα από μια ιστορική επίσκεψη στην έδρα της Συμμαχίας του τότε πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.