ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η Κνεσέτ ενέκρινε την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης – Ο Μ.Νετανιάχου ενεργοποιεί τον «Βασικό Νόμο»

Προστέθηκαν νέοι υπουργοί άνευ χαρτοφυλακίου

Η Κνεσέτ ενέκρινε την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης – Ο Μ.Νετανιάχου ενεργοποιεί τον «Βασικό Νόμο»

Η Κνεσέτ ψήφισε υπέρ της προσθήκης πέντε υπουργών της Εθνικής Ενότητας στην κυβέρνηση, με 66 ψήφους υπέρ και 4 κατά. Ειδικότερα, εγκρίθηκε ο διορισμός των μελών του κόμματος Εθνικής Ενότητας, Benny Gantz, Gadi Eisenkot, Gideon Sa’ar, Chilli Tropper και Yifat Shasha-Biton, ως υπουργών χωρίς χαρτοφυλάκιο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την ενεργοποίηση ρητρών του “Βασικού Νόμου”:

Η κυβέρνηση” σχετικά με την “κήρυξη πολέμου ή τη λήψη σημαντικής στρατιωτικής δράσης”, η οποία θα του επιτρέψει να μεταβιβάσει αρμοδιότητες σε μια επιτροπή έκτακτης ανάγκης του υπουργικού συμβουλίου. Η επιτροπή αυτή θα περιλαμβάνει τον Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ και τον Μπένι Γκαντζ.

Μιλώντας εκ μέρους της Εθνικής Ενότητας του Benny Gantz πριν η Κνεσέτ ψηφίσει την προσθήκη πέντε μελών του κόμματος της αντιπολίτευσης ως υπουργών στην κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, το νούμερο δύο του κόμματος Gideon Sa’ar είπε ότι “οι δύσκολες αποφάσεις χρειάζονται πάντα ευρεία υποστήριξη και αυτό κάνουμε σήμερα”.

Αφήνοντας μια προφανή αιχμή προς το κόμμα Yesh Atid του ηγέτη της αντιπολίτευσης Yair Lapid, το οποίο επί του παρόντος δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, ο Sa’ar ανέφερε: “Ναι, είναι πιο εύκολο να υποστηριχθεί από το εξωτερικό. Δεν κουβαλάς το βαρύ φορτίο”.

Η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Ναάμα Λαζίμι, το κόμμα της οποίας παραμένει στην αντιπολίτευση, αλλά έχει υποσχεθεί υποστήριξη για την προσθήκη των νέων υπουργών, έκλαψε στο βήμα της Κνεσέτ, αφηγούμενη τη σφαγή Ισραηλινών πολιτών το Σάββατο από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

 “Άφησαν μια κόλαση, δεν έχουν σπίτια για να επιστρέψουν”, είπε για τους επιζώντες των σφαγών στις νότιες κοινότητες του Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο MK Ayman Odeh που ηγείται του κυρίως αραβικού κόμματος Hadash-Ta’al, είπε: “Δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που να δικαιολογεί το να πληγώνεις έναν πολίτη, έναν αθώο άνθρωπο”, μιλώντας από το βήμα της Κνεσέτ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.