Η ώρα του χειμώνα για το Κίεβο: Εννέα νεκροί σε πυρκαγιές από αναμμένα κεριά και γεννήτριες σε σπίτια

Ενώ άλλοι βάζουν γεννήτριες για να δουν Μουντιάλ

Η ώρα του χειμώνα για το Κίεβο: Εννέα νεκροί σε πυρκαγιές από αναμμένα κεριά και γεννήτριες σε σπίτια

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη στην Ουκρανία από πυρκαγιές σε σπίτια που προκλήθηκαν από κεριά, γεννήτριες και σόμπες υγραερίου τις οποίες οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν για να ζεσταθούν, λόγω των διακοπών στην ηλεκτροδότηση.

«Μόνο χθες (Τρίτη) είχαμε 131 πυρκαγιές στην Ουκρανία, από τις οποίες οι 106 σε ιδιωτικές κατοικίες. Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν» ανέφερε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών σε ανάρτηση στο Facebook.

 Οι διασώστες σημείωσαν ότι οι συχνότερες αιτίες των πυρκαγιών και των εκρήξεων είναι «τα αναμμένα κεριά», «οι φιάλες (υγραερίου) στα διαμερίσματα» αλλά και «οι ηλεκτρογεννήτριες στα μπαλκόνια».

Οι Ουκρανοί αναγκάζονται να καταφεύγουν σε αυτά τα μέσα για να έχουν φως ή για να ζεσταθούν τις ώρες που κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια τους.

Από τον Οκτώβριο, η Ρωσία βομβαρδίζει μαζικά τις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές ενώ νωρίτερα την Τετάρτη, από το Βουκουρέστι της Ρουμανίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα τόνισε ότι είναι ανάγκη να αποκατασταθούν γρήγορα οι ενεργειακές υποδομές της χώρας του και κάλεσε τους συμμάχους του Κιέβου να παράσχουν τον αναγκαίο εξοπλισμό, μετασχηματιστές και γεννήτριες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια δεν λείπουν και τα απρόοπτα φανατικών ποδοσφαιρόφιλων όπως μια παρέα Ουκρανών που έβαλε… γεννήτρια για αγώνα του Μουντιάλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.