ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η ρωσική αεροπορία μετατρέπει σε «κρανίου τόπο» τα ουκρανικά οχυρά στο Τσάσιβ Γιαρ (βίντεο)

Οι ουκρανικές δυνάμεις μιλούν για δύσκολη κατάσταση αλλά παραμένουν στις «πόλεις-φρούρια»

Η ρωσική αεροπορία μετατρέπει σε «κρανίου τόπο» τα ουκρανικά οχυρά στο Τσάσιβ Γιαρ (βίντεο)

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές βρίσκονται στο ανατολικό άκρο της πόλης Τσάσιβ Γιαρ και ετοιμάζονται να την καταλάβουν σπίτι-σπίτι, με το σφυροκόπημα από αέρος να είναι συνεχές καθώς οι Ουκρανοί έχουν μετατρέψει την πόλη, που βρίσκεται επί πετρώδους εδάφους και ύψωμα, σε οχυρό.

Για αρκετούς αναλυτές η Μόσχα θέλει να την έχει απελευθερώσει ως τις 9 Μαΐου, την ημέρα δηλαδή που η Ρωσία γιορτάζει τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας αλλά οι Ουκρανοί δείχνουν να μην θέλουν να τους “κάνουν την χάρη”.

Αν και το Κρεμλίνο δεν έχει παραδεχτεί ότι έθεσε μια τέτοια προθεσμία, οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν ανελέητα τη στρατηγικής σημασίας ουκρανική πόλη με πυροβολικό, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αεροπορικές επιδρομές ενώ και οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται πλέον με την πλάτη στον τοίχο αλλά παραμένουν εντός των οχυρών του Τσάσιβ Γιαρ.

Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στη νοτιοδυτική Bohdanivka (βορειοανατολικά του Chasiv Yar) ενώ οι μάχες συνεχίζονται βόρεια του Chasiv Yar κοντά στην Καλινίβκα. κοντά στο Νόβι Μικροράιον (ανατολικό Chasiv Yar) και στο Κανάλ Μικροράιον (το ανατολικότερο Chasiv Yar).

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται ταυτόχρονα προς Bohdanivka-Kalynivka, προς το Kanal Microraion, κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T0504 (Bakhmut-Chasiv Yar) βορειοδυτικά του Ivanivske, από το Ivanivske, και μεταξύ Ivanivske και Klishchiivka προς το Siverskyi-Donetsk.

Στην ίδια την πόλη του Τσάσιβ Γιαρ βρίσκονται μονάδες της 200ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων και του 102ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων που περιμένουν την εντολή των αλεξιπτωτιστών για να επιτεθούν αφού πρώτα η ρωσική αεροπορία τελειώσει με τις κύριες οχυρώσεις.

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Σίρσκι έχει προειδοποιήσει ότι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης στα ανατολικά έχει επιδεινωθεί.

Εάν οι ρωσικές δυνάμεις καταλάβουν την πόλη, 12 χιλιόμετρα από το κέντρο της κατεστραμμένης πόλης Μπαχμούτ θα μπορούσαν να εξαπολύσουν απευθείας επιθέσεις εναντίον πολλών ουκρανικών «πόλεων-φρουρίων» τα οποία όμως δημιουργούν πρόβλημα και στην ρωσική ηγεσία καθώς χρειάζονται τεράστιοι πόροι και χρόνος για να καταληφθούν.

Η πόλη Τσάσιβ Γιάρ (Ήσυχη Χαράδρα), βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή του Ντονμπάς, συγκεκριμένα στο Ντονέτσκ και όντως τοποθετημένη σε υψηλότερο έδαφος, έχει χρησιμεύσει ως σημείο ανασυγκρότησης και ως μπροστινή βάση πυροβολικού για τον ουκρανικό στρατό.

Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν τις πόλεις Σλοβιάνσκ, Κραματόρσκ, Ντρουζκόβκα και το Κονσταντίνοφκα ως τις «πόλεις-φρούρια» που είναι προσβάσιμες από το Τσάβιβ Γιάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απώλεια των πόλεων Druzhkivka και Kostiantynivka συγκεκριμένα θα ήταν μια μεγάλη επιχειρησιακή οπισθοδρόμηση που θα ήταν δύσκολο να αντιστραφεί αναφέρουν οι Ουκρανοί αλλά πλέον ελπίζουν γιατί οι ΗΠΑ τοςυ εξασφάλισαν τα 60 δισ. δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.