ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Θεατρίνος, πολιτικός απατεώνας και πατριδοκάπηλος» ο Φελόπουλος; Πέφτω από τα σύννεφα!

Η Ρουμανία ζητά 82 χρόνια μετά τον Β’ΠΠ να σταθμεύσει γερμανικός στρατός στο έδαφός της

Δηλώσεις του πρωθυπουργού από το Βουκουρέστι

Η Ρουμανία ζητά 82 χρόνια μετά τον Β’ΠΠ να σταθμεύσει γερμανικός στρατός στο έδαφός της

Μετά από 82 χρόνια Γερμανοί Στρατιώτες θα μετακινηθούν και πάλι στο ρουμανικό έδαφος, μιας και η χώρα αυτή είναι περιοχή συγκέντρωσης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ καθώς σε κάθε σενάριο με την Ρωσία η χώρα αυτή αποτελεί χώρος συγκέντρωσης  των δυνάμεων της συμμαχίας στα ανατολικά.

«Γερμανοί στρατιώτες πρέπει να έρθουν στο έδαφος της Ρουμανίας για να προστατεύσουν το έδαφος σε μόνιμη βάση».

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Μαρσέλ Κολάκου στο ρουμανικό τηλεοπτικό κανάλι Digi 24.

«Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν μόνιμα γερμανικά στρατεύματα στο έδαφος της Ρουμανίας. Ελπίζω ότι μαζί με τον κ. Καγκελάριο [Γερμανία Όλαφ Σολτς] θα πάρουμε αποφάσεις για αυτό το θέμα το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Τσιολάκου.

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός βρίσκεται στη Γερμανία κατά τη διάρκεια επίσκεψης εργασίας και όπως τόνισε ελπίζει στο τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία μετά την έναρξη της αντεπίθεσης των Ουκρανών στρατιωτών.

Την ίδια στιγμή αμερικανικά πολεμικά πλοία θα βρεθούν στην Μαύρη Θάλασσα υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ που έχει προετοιμάσει ένα σχέδιο διατήρησης της ειρήνης για τη Μαύρη Θάλασσα, αναφέρουν Αξιωματούχοι της συμμαχίας.

“Όσες  χώρες συνορεύουν με την Μαύρη Θάλασσα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουκρανία και Γεωργία,  δεν έχουν τις δικές τους ισχυρές ναυτικές δυνάμεις ικανές να αντιταχθούν στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας,  και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ πρέπει να τις βοηθήσουν, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής βάσης στη Ρουμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ουκρανία, φυσικά, έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει έναν σύγχρονο πολεμικό στόλο, με την Τουρκία και κατασκευάζει ήδη πολλά πλοία. Η Ρουμανία θέλει να αποκτήσει υποβρύχια Scorpene από την Γαλλία και η Βουλγαρία αγοράζει δύο γερμανικής κατασκευής περιπολικά σκάφη  πλοία πολλαπλών χρήσεων, αλλά η πρόοδος  είναι αργή” αναφέρει αναλυτής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.