ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα: «Ο στρατός μας θα εκτελέσει κάθε αποστολή»

Αναγνωρίζει όμως ότι τώρα δεν μπορεί να γίνει η αποστολή

Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα: «Ο στρατός μας θα εκτελέσει κάθε αποστολή»

Η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους που επλήγησαν από τη σύγκρουση, η οποία εστιάζεται στη Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Αμυνας. Ωστόσο, τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να παραδοθεί η βοήθεια αυτή υπό τις παρούσες συνθήκες. 

«Η κατάσταση στην περιοχή είναι πολύπλοκη. Υπό τις παρούσες συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να παραδοθεί η βοήθεια εκεί. Αλλά οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να πραγματοποιήσουν την αποστολή που θα τους ανατεθεί για να παραδώσουν βοήθεια εκεί», είπε ο αξιωματούχος.

Σίσι: Η Αίγυπτος ασκεί πιέσεις για αυτοσυγκράτηση

Στο μεταξύ, την ανάγκη να διασφαλισθεί η κανονικότητα των υπηρεσιών παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους στη Γάζα τόνισε από την πλευρά του ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, ανέφερε σε σημερινή της ανακοίνωση η αιγυπτιακή προεδρία.

Στην επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες, ο Αιγύπτιος πρόεδρος ενημέρωσε τον Σούνακ για τις «συνεχιζόμενες προσπάθειες της Αιγύπτου να ασκεί πιέσεις για ηρεμία και για απόλυτη αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθεί αιματοκύλισμα, το τίμημα του οποίου θα πληρώσουν περισσότεροι αθώοι και οι επιπτώσεις του οποίου θα επεκταθούν σε ολόκληρη την περιοχή», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σε πλήρη πολιορκία η Γάζα

Οι ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί και η πλήρης πολιορκία της Γάζας έχουν προκαλέσει ανησυχία στην Αίγυπτο, η οποία συνορεύει με το νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα και ελέγχει το βασικό σημείο εξόδου για τα 2,3 εκατομμύρια κατοίκους που ζουν εκεί.

Η Αίγυπτος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να διευκολύνει την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του περάσματος της Ράφα, αλλά έχει επίσης τονίσει την αντίθεσή της στο να εξωθούνται οι κάτοικοι της Γάζας να περάσουν το σύνορο αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ισραήλ, το οποίο έχει προβεί σε αντίποινα για την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ότι μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι αιχμάλωτοί του δεν θα υπάρξει χαλάρωση του πλήρους αποκλεισμού της Γάζας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.