ΗΠΑ: Άγριος ξυλοδαρμός καθηγήτριας από μαθητές – Της όρμησαν όταν πήγε να σταματήσει καβγά (βίντεο)

Η ανακοίνωση της σχολικής περιφέρειας

ΗΠΑ: Άγριος ξυλοδαρμός καθηγήτριας από μαθητές – Της όρμησαν όταν πήγε να σταματήσει καβγά (βίντεο)

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από μαθητές έπεσε μια καθηγήτρια σε σχολείο στις ΗΠΑ, όταν προσπάθησε να διακόψει έναν καβγά.

Οι μαθητές του λυκείου Westfield στο Spring, έριξαν στο έδαφος την καθηγήτρια και υποδιευθύντρια, καθώς εκείνη προσπαθούσε να διακόψει έναν καυγά.

Βιντεοσκοπημένο υλικό φαίνεται να δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό την Πέμπτη, 27 Απριλίου, ο οποίος, σύμφωνα με την οικογένεια της καθηγήτριας, την άφησε ανίκανη να μιλήσει.

Η στιγμή του άγριου ξυλοδαρμού καθηγήτριας

Ο πατέρας του θύματος δήλωσε ότι υποφέρει από αφόρητους πόνους στο κεφάλι και χρειάστηκε αξονική τομογραφία μετά το περιστατικό.

Άλλα μέλη του διδακτικού προσωπικού έχουν τώρα εμφανιστεί για να πουν ότι δεν αισθάνονται ασφαλείς στη δουλειά τους και ότι οι γονείς θα ήταν «αναστατωμένοι» αν ήξεραν πόσο ανασφαλές είναι το εσωτερικό του σχολείου.

Ένας άλλος δάσκαλος του σχολείου δήλωσε στο Click 2 Houston: «Τρία ή τέσσερα άλλα παιδιά έπεσαν πάνω της. Απλά την έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να την κλωτσάνε και να της τραβάνε τα μαλλιά».

Η καθηγήτρια, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί για το φόβο αντιποίνων από την ανεξάρτητη σχολική περιφέρεια του Spring, δήλωσε στο πρακτορείο ότι αισθάνθηκε υποχρεωμένη να μιλήσει μετά το σοκαριστικό περιστατικό.

Πολλοί άνθρωποι κατέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους για το περιστατικό, με τους χρήστες να περιγράφουν το υλικό ως «σπαρακτικό» και «ενοχλητικό».

Ζήτησαν να αποβληθούν οι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους, ενώ κάποιοι έφτασαν στο σημείο να πουν ότι θα έπρεπε να δικαστούν ως ενήλικες στο δικαστήριο.

«Είμαι τόσο συντετριμμένος. Αυτά τα παιδιά πρέπει να διωχθούν και οι γονείς τους επίσης», έγραψε ένας χρήστης.

Η ανακοίνωση της σχολικής περιφέρειας

Η Ανεξάρτητη Σχολική Περιφέρεια του Σπρινγκ επιβεβαίωσε το περιστατικό με ανακοίνωσή της στη DailyMail.com:

«Την Πέμπτη, 27 Απριλίου, σημειώθηκε διαπληκτισμός μεταξύ δύο μαθητών στο κέντρο της 9ης τάξης του λυκείου Westfield», ανέφερε.

«Δυστυχώς, ένα μέλος του προσωπικού που προσπαθούσε να παρέμβει και να σταματήσει τον καυγά τραυματίστηκε».

«Ως διευκρίνιση, το μέλος του προσωπικού δεν ήταν ποτέ ο επιδιωκόμενος στόχος της συμπλοκής. Το μέλος του προσωπικού τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα της προσπάθειάς του να αποκλιμακώσει την κατάσταση», γράφει η ανακοίνωση.

Η περιφέρεια δήλωσε ότι διεξάγει πλήρη έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους μαθητές και ότι ορισμένοι έχουν ήδη εντοπιστεί για πειθαρχικά μέτρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας την ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού μας και δεν θα υπάρξει καμία ανοχή για τυχόν διαπληκτισμούς ή διαταραχές της μάθησης σε κανένα από τα σχολεία μας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.