ΗΠΑ: Ακόμα μία αποτυχημένη εκτόξευση υπερ-υπερηχητικού πυραύλου

Η εκτόξευση απο καταδρομικό τύπου Zumwalt

ΗΠΑ: Ακόμα μία αποτυχημένη εκτόξευση υπερ-υπερηχητικού πυραύλου

Η πρόσφατη δοκιμή ενός αμερικανικού υπερηχητικού πυραύλου στην πολιτεία της Χαβάης απέτυχε λόγω δυσλειτουργίας κατά την εκτόξευση, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου των ΗΠΑ, Τιμ Γκόρμαν.

«Παρουσιάστηκε μια ανωμαλία μετά την ανάφλεξη του στοιχείου δοκιμής», είπε ο Γκόρμαν σε δήλωση που εστάλη στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου.

Αυτή είναι η δεύτερη ανεπιτυχής προσπάθεια δοκιμής πυραύλων στο πλαίσιο του προγράμματος Conventional Prompt Strike, σχεδιασμένο για την ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων εγκατεστημένων στα καταδρομικά πλοία Zumwalt και στα υποβρύχια κλάσης Virginia, ικανά να φτάνουν ταχύτητες 5 Mach.

ΗΠΑ
Υπερηχητικός πύραυλος AGM-158C

Η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2021, απέτυχε λόγω δυσλειτουργίας στους ενισχυτές.

Στις 14 Μαΐου, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πραγματοποίησε επιτυχή δοκιμή του υπερηχητικού πυραύλου ARRW. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από τη νότια ακτή της Καλιφόρνια και η ταχύτητα του πυραύλου ήταν πέντε φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είχε δηλώσει ότι έχει βάλει προθεσμία να αναπτύξει έναν υπερηχητικό αντιπλοϊκό πύραυλο έως το 2028. Τα υπερηχητικά όπλα είναι κρίσιμα για τις ΗΠΑ, καθώς θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων απειλών από πιθανούς εχθρούς όπως η Κίνα και τη Ρωσία, οι οποίες έχουν αναπτύξει με επιτυχία υπερηχητικούς πυραύλους.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.