ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κέρκυρα: Πως μια φωτογραφία πρόδωσε τον Ιταλό που «ξέπλενε» τα χρήματα της Μαφίας

Καταζητούμενος επί 12 χρόνια

Κέρκυρα: Πως μια φωτογραφία πρόδωσε τον Ιταλό που «ξέπλενε» τα χρήματα της Μαφίας

Μια φωτογραφία, από τους πανηγυρισμούς για την ομάδα του σε ένα μπαλκόνι της Κέρκυρας, πρόδωσε τον Ιταλό φυγόποινο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για σχέσεις με την μαφία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο 60χρονος εργαζόταν ως μάγειρας σε εστιατόριο στο νησί των Φαιάκων, για πολλά χρόνια, χωρίς κανείς να έχει αντιληφθεί το παραμικρό για την δράση του.

Η «επίμαχη» φωτογραφία που δείχνει τον Ιταλό με καπέλο και με κασκόλ της αγαπημένης του ομάδας στο χέρι, δημοσιοποιήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι ιταλικές αρχές δεν άργησαν να εντοπίσουν στην Κέρκυρα τον 60χρονο που έψαχναν τα τελευταία 12 χρόνια.

Ομάδα Καραμπινιέρι έφτασε στο νησί και σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας Κέρκυρας συνέλαβαν τον Ιταλό τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του στα Γουβιά.

Σε βάρος του 60χρονου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την εισαγγελία της Νάπολι για εγκληματική οργάνωση και οικονομικά αδικήματα. Τα τελευταία χρόνια, ο Ιταλός ζούσε στην Κέρκυρα και εργαζόταν σε εστιατόρια.

Δημοσιεύματα ιταλικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια και 4 μήνες φυλάκισης και το όνομά του περιλαμβανόταν στη λίστα των ιταλικών αρχών με τους 100 επικίνδυνους φυγόδικους. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, είχε σχέση με παρακλάδι της Καμόρα, της εγκληματική οργάνωσης της ιταλικής μαφίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Καμπανίας και την πρωτεύουσά της την Νάπολη.

Ο ρόλος του 60χρονου φέρεται να είχε να κάνει με το ξέπλυμα χρήματος της μαφίας, μέσω νομιμοφανών επιχειρήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.