Azovstal: Oι Ρώσοι κτύπησαν με τον «Λευκό Κύκνο» Tu-160 – Ξεκίνησε η δεύτερη φάση της επίθεσης στο Ντονμπάς (βίντεο)

Η Μόσχα θέλει να έχουν τελειώσει όλα πριν την «Ημέρα της Νίκης»

Azovstal: Oι Ρώσοι κτύπησαν με τον «Λευκό Κύκνο» Tu-160 – Ξεκίνησε η δεύτερη φάση της επίθεσης στο Ντονμπάς (βίντεο)

«Κόλαση» φωτιάς στην Μαριούπολη καθώς το Azovstal «σφυροκοπείται» ανηλεώς από τις ρωσικές δυνάμεις προκειμένου να εξουδετερωθεί η τελευταία εστία ουκρανικής αντίστασης. Αλλά όχι μόνο: Μεγάλοι ρωσικοί σχηματισμοί, όχι της Εθνοφρουράς, αλλά τακτικοί σχηματισμοί, επιτίθενται σε όλο το μήκος του μετώπου στο Ντονμπάς.

«Η ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς ξεκίνησε, δεν θα χαρίσουμε τίποτα» είπε τόνισε σε διάγγελμα ο Β.Ζελένσκι.

Τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν κατά μήκος της γραμμής Gulyaipole-Velikaya Novoselka προς την κατεύθυνση του χωριού Pokrovskoye και σφυροκοπούν ολόκληρο το ουκρανικό μέτωπο στις περιοχές Staromayorskoye, Poltavka, Novodarovka, Novoukrainskoye, Stepnoy, Makarovka, Storozhevoe, Neskuchnoye, Vremovka, Shelter, Cherry, με μεγάλο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών Su-25, Su-24, Su-34 και επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-28.

Kατέλαβαν άμεσα το οχυρωμένο χωριό Malinovka στην περιοχή Gulyaipole.

Το εργοστάσιο Azovstal το κτύπησαν για πρώτη φορά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160, τον επονομαζόμενο «Λευκό Κύκνο» με βόμβες FAB-3000.

Η FAB3000 μία μη κατευθυνόμενη βόμβα βάρους 3 τόννων η οποία έχει σχεδιαστεί κυρίως για την καταστροφή βιομηχανικών, αστικών και λιμενικών υποδομών. Όπως και οι Αμερικανοί στον πόλεμο του Κόλπου (Β-52), χρησιμοποιούν στρατηγικά βομβαρδιστικά για υποστήριξη των επίγειων επιχειρήσεων με βομβαρδισμούς “carpet bombing”.

Από την ισχύ πυρός που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι δείχνει ότι είναι αποφασισμένοι να τελειώνουν με τα υπολείμματα του Τάγματος Αζόφ και με ότι άλλο έχει απομείνει από άλλα ουκρανικά τάγματα εντός της βιομηχανικής ζώνης Azovstal.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές, που επικαλείται το BBC, ο αριθμός των αμυνομένων στη Μαριούπολη είναι ανάμεσα σε 500 με 800 στρατιώτες.

Σε ότι αφορά την επιφάνεια του βιομηχανικού συγκροτήματος θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει πλήρης εκκαθάριση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Το πρόβλημα είναι με τις υπόγειες εγκαταστάσεις οι οποίες αποτελούνται από τούνελ και πέντε υπόγεια επίπεδα (κάποιοι λένε ακόμα και οκτώ).

Ποια μέθοδο θα επιλέξουν οι Ρώσοι;

Σημειώνεται ότι η ρωσική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θέλουν να έχουν τελειώσει όχι μόνο με την Μαριούπολη αλλά κα με την ανατολική Ουκρανία μέχρι τις 9 Μαΐου καθώς τότε θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση για την «Ημέρα της Νίκης».

Οι ρωσικές δυνάμεις ενισχύθηκαν σε διάφορες κατευθύνσεις στα ανατολικά της Ουκρανίας. Η Ρωσία συνεχίζει να σχηματίζει πρόσθετες στρατιωτικές μονάδες στην Κριμαία και στη συνοριακή περιφέρεια Ροστόφ.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, η Ρωσία έχει θέσει σε ετοιμότητα πέντε πολεμικά πλοία που μεταφέρουν τουλάχιστον 36 πυραύλους κρουζ στη Μαύρη Θάλασσα.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι «Τουλάχιστον 22 ρωσικά Τακτικά Τάγματα επανεξοπλίζονται και ανεφοδιάζονται στη Λευκορωσία με τελική κατεύθυνση στο Ντονμπάς

Επιπλέον, 11 ρωσικά Τακτικά Τάγματα εισήλθαν στην Ουκρανία το σαββατοκύριακο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά, η Ρωσία έχει 76 Τακτικά Τάγματα στην Ουκρανία αυτή την στιγμή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.