ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Kronstadt: Ξεκινά δοκιμές το νέο ηλεκτρικό υποβρύχιο του ρωσικού ναυτικού

Ενισχύεται και το συμβατικό οπλοστάσιο του ρωσικού ναυτικού

Kronstadt: Ξεκινά δοκιμές το νέο ηλεκτρικό υποβρύχιο του ρωσικού ναυτικού

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από το Aoosk στις 9 Αυγούστου 2022, τα ναυπηγεία Admiralty (τμήμα της United Shipbuilding Corporation) ξεκίνησαν το τελικό στάδιο των εργοστασιακών θαλάσσιων δοκιμών του Ρωσικού υποβρυχίου κλάσης Lada, του Kronstadt.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στον Κόλπο της Φινλανδίας, οι ειδικοί θα ελέγξουν το σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης, την απόδοση του υδροακουστικού συγκροτήματος, τεχνικά μέσα και συσκευές σε βάθος εργασίας.

Η ομάδα παράδοσης θα δοκιμάσει τον οπλισμό της τορπίλης και των πυραύλων του Kronstadt και θα ελέγξει την ικανότητα ελιγμών των στοιχείων σε υποβρύχια θέση και τις συσκευές διεύθυνσης στη μέγιστη ταχύτητα.

Ποιος πιστεύετε ότι ήταν ο ρόλος του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στις υποκλοπές των κινητών τηλεφώνων πολιτικών και δημοσιογράφων;

  • Δεν γνώριζε (4%, 1.250 Votes)
  • Αυτός είχε δώσει την εντολή (81%, 24.454 Votes)
  • Πιθανόν να γνώριζε (10%, 3.010 Votes)
  • Μάλλον αγνοούσε τα πάντα (3%, 1.011 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (1%, 402 Votes)

Σύνολο ψήφων: 30.127

Loading ... Loading ...

Μετά την επιστροφή του υποβρυχίου στο αγκυροβόλιο των Ναυπηγείων Admiralty, οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου θα προχωρήσουν στην εξάλειψη πιθανών προβλημάτων που θα εντοπιστούν κατά τους ελέγχους και στην προετοιμασία του υποβρυχίου Kronstadt για τις κρατικές δοκιμές.

Τον Ιούνιο του 2022 η επιχείρηση ξεκίνησε την κατασκευή για το τέταρτο και το πέμπτο υποβρύχιο του Project 677 – των «Vologda» και «Yaroslavl», αντίστοιχα. Η κρατική σύμβαση για την κατασκευή τους συνήφθη μεταξύ της Admiralty Shipyards και του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας τον Ιούνιο του 2019 κατά τη διάρκεια του Φόρουμ Στρατού-2019.

Τα υποβρύχια του Project 677 ανήκουν στην τέταρτη γενιά μη πυρηνικών υποβρυχίων και επί του παρόντος αναγνωρίζονται ως τα πιο σύγχρονα και πολλά υποσχόμενα εγχώρια μη πυρηνικά υποβρύχια, τόσο από άποψη πολεμικής αποτελεσματικότητας όσο και από άλλα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά. Η Admiralty Shipyards είναι η μόνη μονάδα ναυπήγησης υποβρυχίων αυτής της κατηγορίας.

Το Kronstadt έχει μήκος 68 μέτρα και εκτόπισμα 2.650 t. Το υποβρύχιο διαθέτει πλήρη υποβρύχια ταχύτητα 21 κόμβων και εμβέλεια επιφάνειας 6.000 ναυτικών μιλίων με ταχύτητα 7 κόμβων.

Είναι εξοπλισμένο με έξι εκτοξευτές τορπιλών των 533 χλστ. και έχει πλήρωμα 37 ατόμων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον το Kronstadt είναι εξοπλισμένο με ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης μάχης, μονάδα σόναρ αιχμής, νέα επίστρωση anti-sonar και εξωτερικά τοποθετημένα επεκτεινόμενα υποσυστήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.