ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με μεγάλη αεροναυτική άσκηση στο Ανατολικό Αιγαίο απαντάει η Αθήνα στην Άγκυρα για το «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν»

Άγνωστο που θα κατευθυνθεί το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο

Με μεγάλη αεροναυτική άσκηση στο Ανατολικό Αιγαίο απαντάει η Αθήνα στην Άγκυρα για το «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν»

Με κοινή άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού στο Ανατολικό Αιγαίο η Ελλάδα επιχειρεί να στείλει ένα μήνυμα στην Άγκυρα.

Με την NOTAM 2511/2022 η Αθήνα δέσμευσε δύο περιοχές για την εν λόγω άσκηση από τις 9 Σεπτεμβρίου, έως και τις 5 Οκτωβρίου.

Η άσκηση αυτή είναι να λάβει χώρα στο ανατολικό αιγαίο και η Άγκυρα θέτοντας -αυτή τη φορά- στο στόχαστρο τη Χίο, τη Σάμο, την Τήλο και την Χάλκη επικαλείται το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, το οποίο ισχυρίζεται η ίδια ότι υπάρχει για αυτά τα νησιά.

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα «Turkiye» αναφέρει πως «το γεωτρύπανο «Aμπντούλ Χαμίντ Χαν», το οποίο είναι από τα καλύτερα στον κόσμο από τεχνική άποψη, είναι ένα πλωτό ξενοδοχείο.

Εκτός από τις δυνατότητες εξερεύνησης, το πλοίο διαθέτει κοινωνικές εγκαταστάσεις, χώρους αναψυχής, αίθουσες άθλησης και κινηματογράφου και μπορεί να φιλοξενήσει 1.200 άτομα» ανέφερε την Πέμπτη η εφημερίδα «Turkiye».

Σε ένα ακόμα ρεπορτάζ που προπαγάνδιζε την έξοδο του «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το πού θα κατευθυνθεί το γεωτρύπανο παραμένει άγνωστο, αφού ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει να αρέσκεται να «παίζει με τα νεύρα» Αθήνας και Λευκωσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.