Με το βλέμμα στην Ανατολική Μεσόγειο οι νέες παραγγελίες πολεμικού υλικού της Γαλλίας

Περισσότερα Rafale και νέα πολεμικά σκάφη

Με το βλέμμα στην Ανατολική Μεσόγειο οι νέες παραγγελίες πολεμικού υλικού της Γαλλίας

Το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων στην Γαλλία δημοσίευσε χθες τον αμυντικό προϋπολογισμό του για το 2023, αποκαλύπτοντας τον σημαντικό εξοπλισμό που σχεδιάζει να παραδοθεί σύντομα στις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις την ίδια στιγμή που «η Γερουσία συνιστά να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των οικονομικών και στρατηγικών μέσων της Γαλλίας στη Μεσόγειο».

Φαίνεται ότι δεν ξεχνούν την αναχαίτιση το 2018 από τουρκικά στρατιωτικά σκάφη του γεωτρύπανου Saipem 12000 στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου αλλά και την στοχοποίηση, το καλοκαίρι του 2020, της γαλλικής φρεγάτας Courbet και αυτό δείχνει οι μικροί και ευέλικτοι στρατοί μάλλον πηγαίνουν στο παρελθόν.

Ο γαλλικός αμυντικός προϋπολογισμός του 2023 φτάνει τα 43,9 δισεκατομμύρια ευρώ (συμπεριλαμβανομένου επιπλέον 3 δισεκατομμυρίων ευρώ) που αντιπροσωπεύει αύξηση 7,4% σε σύγκριση με το 2022.

Στον τομέα της Πολεμικής Αεροπορίας, οι παραγγελίες περιλαμβάνουν:

-42 μαχητικά αεροσκάφη Rafale,
-Μία παρτίδα βλημάτων 320 BK 1 NT Aster,
-Διάφορα κιτ εξοπλισμού για τα γαλλικά ελικόπτερα Eurocopter EC 725 Caracal, μαζί με τα μεταφορικά αεροσκάφη CN235 και A400M.
-Μεταξύ των σημαντικών εξελίξεων, το υπουργείο αναμένει να πραγματοποιήσει την πρώτη εκτόξευση των πυραύλων αέρος-αέρος επόμενης γενιάς MICA που κατασκευάστηκαν από την MBDA, οι οποίοι θα εξοπλίσουν τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη.

Όσον αφορά το Γαλλικό Ναυτικό, αυτός είναι ο εξοπλισμός που θα παραγγελθεί το 2023:

-10 κιτ Medevac για ελικόπτερα NH90
-3 συστήματα αντι-UAV
-19 Τερματικά δορυφορικής επικοινωνίας Syracuse IV
-Μια παρτίδα αντιπλοϊκών πυραύλων Exocet
-Μια παρτίδα πυραύλων εδάφους-αέρος Aster 30 για χρήση στις φρεγάτες πολλαπλών ρόλων FREMM,
-Συστήματα ανθυποβρυχιακού πολέμου
-Περιπολικά πλοία ανοικτής θαλάσσης
-Σκάφη MCM «BGDM».

Και εδώ είναι ο εξοπλισμός που πρόκειται να παραδοθεί στο Γαλλικό Ναυτικό το 2023:

-1 περιπολικό σκάφος «POM».
-3 αναβαθμισμένα αεροσκάφη ATL2 θαλάσσιας περιπολίας
-1 σκάφος SLAMF για την αντιμετώπιση των θαλάσσιων ναρκών
-1 πυρηνικό επιθετικό υποβρύχιο (τύπου Barracuda)
-Μια παρτίδα αντιπλοϊκών πυραύλων Exocet
-5 ελικόπτερα H160
-1 σκάφος ανεφοδιασμού «BRF».
-1 αναβαθμισμένη φρεγάτα κλάσης La Fayette

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, το 2023 θα ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των υποδομών στη ναυτική αεροπορική βάση Landivisiau στην Γαλλία, που θα φιλοξενήσει μια τρίτη μοίρα μαχητικών αεροσκαφών Rafale M (ναυτική έκδοση).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.