ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σε εξέλιξη η άσκηση Noble Manta 09 με ελληνική συμμετοχή

Σε εξέλιξη η άσκηση Noble Manta 09 με ελληνική συμμετοχή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγαλύτερη άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου του ΝΑΤΟ η οποία λαμβάνει χώρα στο Ιόνιο πέλαγος και στην περιοχή νοτιοανατολικά της Σικελίας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγαλύτερη άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου του ΝΑΤΟ η οποία λαμβάνει χώρα στο Ιόνιο πέλαγος και στην περιοχή νοτιοανατολικά της Σικελίας.

Η άσκηση θα διαρκέσει από τις 13 μέχρις τις 27 Φεβρουαρίου ενώ 8 χώρες-μέλη λαμβάνουν μέρος και θα παράσχουν 6 υποβρύχια, 9 σκάφη επιφανείας, και 13 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου και των οργανικών ελικοπτέρων των σκαφών.

Οι χώρες που λαμβάνουν μέρος είναι ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Τουρκία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπροσθέτως, η ναυτική ΝΑΤΟική δύναμη Standing NATO Maritime Group 2 θα συμμετάσχει επίσης.

Το υποβρύχια δε που θα λάβουν μέρος στην άσκηση θα αναλαμβάνουν εναλλασσόμενους ρόλους των «κυνηγών» και των «θηραμάτων» ενώ αριθμός αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και ελικόπτερα ASW θα επιχειρήσουν από επίγειες βάσεις στην Σικελία όπως οι αεροπορικές βάσης της Sigonella και της Fontanarossa. Συνολικά σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν περί τις 90 αποστολές.

Tμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.