ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το ρωσικό πλωτό «μεγαθήριο» «Μέγας Πέτρος» έτοιμο για μάχη (βίντεο)

Το ρωσικό πλωτό «μεγαθήριο» «Μέγας Πέτρος» έτοιμο για μάχη (βίντεο)

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρωσικό καταδρομικό κατευθυνόμενων βλημάτων Pyotr Veliky στη θάλασσα του Μπάρεντς, το οποίο μόλις ολοκλήρωσε ένα ακόμα πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του.

Δύο από τα τέσσερα πυρηνοκίνητα καταδρομικά τύπου Κίροφ που κατασκευάστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές του ’90 είναι ακόμη σε δράση: Πρόκειται για το «Μέγας Πέτρος» και το «Ναύαρχος Νακίμοφ».

Θεωρούνται τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία στον κόσμο πλην αεροπλανοφόρων.

Η κλάση θωρηκτών Κίροφ είναι η μεγαλύτερη κλάση σκαφών που υπηρετούν στο ρωσικό ναυτικό. Το μήκος του σκάφους ανέρχεται στα 252 μέτρα, πλάτος 28,5 μέτρα και βύθισμα 9,1 μέτρα ενώ το πλήρες εκτόπισμα είναι 28.000 τόνοι. Έχει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες ΚΝ-3. Το πλήρωμά του είναι 727 άνδρες.

Στο βίντεο εξαπολύει ανθυποβρυχιακές ρουκέτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.