ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέοι τουρκικοί παραλογισμοί: Κατηγορεί την Κύπρο για… ισλαμοφοβία

Νέοι τουρκικοί  παραλογισμοί: Κατηγορεί την Κύπρο για… ισλαμοφοβία

Την πρόθεσή της να ανεβάσει τους τόνους σε όλα τα επίπεδα αναδεικνύει τα τελευταία 24ωρα η Τουρκία, καθώς, παράλληλα με τις απειλές για γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ανοίγει νέο μέτωπο και με την Κύπρο, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε τζαμί στη Λεμεσό.

Η Άγκυρα αναγάγει το μεμονωμένο αυτό περιστατικό σε πολιτικό ζήτημα μεταξύ των δύο χωρών και το εμπλέκει με τις συζητήσεις που γίνονται για την επίλυση του χρόνιου Κυπριακού ζητήματος, κατηγορώντας την κυπριακή πλευρά για «ισλαμοφοβική ρητορική» και «ενέργειες που δεν θα συμβάλουν στις προσπάθειες επίτευξης διευθέτησης του Κυπριακού».

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Καταδικάζουμε τη φρικτή επίθεση που πραγματοποιήθηκε με κοκτέιλ μολότοφ εναντίον του τζαμιού Köprülü Hacı İbrahim Ağa στη Λεμεσό, Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου.

Συντασσόμαστε με τις δηλώσεις των αρχών της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου σχετικά με την επίθεση.

Η ελληνοκυπριακή διοίκηση πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με την ευθύνη της προστασίας της ελευθερίας λατρείας και της ιερότητας των τόπων λατρείας και πρέπει να βρει τους δράστες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι προφανές ότι η ισλαμοφοβική ρητορική και οι ενέργειες δεν θα συμβάλουν στις προσπάθειες επίτευξης διευθέτησης του Κυπριακού. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι τέτοιες επιθέσεις δεν στοχεύουν μόνο τους μουσουλμάνους αλλά και ότι αποτελούν κοινή απειλή για όλη την ανθρωπότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.