Νέα Ζηλανδία: Εντοπίστηκε να… επιπλέει στη θάλασσα κοκαΐνη αξίας 300 εκατ. ευρώ (φώτο)

Οι αρχές πιστεύουν πως είχε προορισμό την αγορά της Αυστραλίας

Νέα Ζηλανδία: Εντοπίστηκε να… επιπλέει στη θάλασσα κοκαΐνη αξίας 300 εκατ. ευρώ (φώτο)

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα πως εντόπισαν να επιπλέει στη θάλασσα, ανέσυραν και κατέσχεσαν ποσότητα 3,2 τόνων κοκαΐνης, με εκτιμώμενη αξία σχεδόν 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Να σημειωθεί πως πιστεύουν πως είχε προορισμό την αγορά της Αυστραλίας.

Η νεοζηλανδική αστυνομία διευκρίνισε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε πως τα ναρκωτικά βρέθηκαν να επιπλέουν στον Ειρηνικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης με την υπηρεσία τελωνείων και το Πολεμικό Ναυτικό.

Φωτογραφία που διένειμε η αστυνομία στα ΜΜΕ εικονίζει το φορτίο πριν από την ανάσυρσή του, μέσα σε δίχτυ που μοιάζουν να κρατούν στην επιφάνεια σημαδούρες.

Δεν έχει γίνει καμιά σύλληψη σε αυτό το στάδιο.

Η ποσότητα ναρκωτικών που κατασχέθηκε είναι «από τις μεγαλύτερες» που έχουν εντοπίσει ποτέ οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, υπογράμμισε ο επικεφαλής της νεοζηλανδικής αστυνομίας Άντριου Κόστερ, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Η κατάσχεση καταφέρνει σοβαρό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα αλλά θα «παραμείνουμε σε επαγρύπνηση», δεδομένου ιδίως του πού μπορούν να φθάσουν οι διακινητές για «να αποφύγουν να προσελκύσουν την προσοχή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ποσότητα που κατασχέθηκε υπολογίζεται πως έχει αξία 500 εκατ. νεοζηλανδικών δολαρίων (320 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, περίπου 298 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με τον Μπιλ Πέρι, υπηρεσιακό επικεφαλής της νεοζηλανδικής υπηρεσίας τελωνείων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.