Οι Ουκρανοί προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τους αμάχους σαν διαπραγματευτικό χαρτί

Αναρτήθηκε μήνυμα στο κανάλι Telegram από τους Ουκρανούς νεοναζί του Τάγματος Azov για την κατάσταση όσων έχουν αποκλειστεί στη βιομηχανική ζώνη Azovstal.

«Το εργοστάσιο Azovstal, όπου βρίσκονται οι υπερασπιστές της Μαριούπολης, όπου οι άμαχοι κρύβονται στα υπόγεια από τους βομβαρδισμούς, συνεχίζει να καλύπτεται από τα εχθρικά πυρά. Μόνο χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκαν 35 αεροπορικές επιδρομές, κατά τις οποίες ένα από τα συνεργεία έπιασε φωτιά », αναφέρει η έκθεση.

«Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι οι άμαχοι που βρίσκονται τώρα κάτω από τα ερείπια υπέφεραν από αυτά. Οι στρατιωτικοί του Συντάγματος του Αζόφ παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να απεγκλωβίσουν πολίτες από τα συντρίμμια », αναφέρουν όσοι έχουν απομείνει από το Τάγμα του Αζόφ.

Νωρίτερα το Συντονιστικό Αρχηγείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Ανθρωπιστική Αντίδραση έκανε μια επείγουσα δήλωση σχετικά με τη συνεχή εργασία των ανθρωπιστικών διαδρόμων από το Azovstal.

Η δήλωση σημειώνει ότι παρά την εξαιρετικά ανθρώπινη πρωτοβουλία που έδειξε η Ρωσική Ομοσπονδία για την εκκένωση αμάχων από το έδαφος του μεταλλουργικού εργοστασίου Azovstal, οι αρχές του Κιέβου διέκοψαν σήμερα και πάλι κυνικά αυτήν την ανθρωπιστική επιχείρηση.

Οι αρχές του Κιέβου δηλώνουν δημόσια για την εικαζόμενη παρουσία εργατικού προσωπικού, γυναικών και παιδιών στις υπόγειες κατασκευές του εργοστασίου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο 24ωρος ανθρωπιστικός διάδρομος από το μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal για την εκκένωση αμάχων λειτουργεί για 36η ημέρα (από τις 21 Μαρτίου 2022).

«Ταυτόχρονα, με γνώμονα τις καθαρά ανθρώπινες αρχές, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας και οι σχηματισμοί της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ από τις 14:00 (ώρα Μόσχας) στις 25 Απριλίου 2022 διακόπτουν μονομερώς κάθε στρατιωτική επιχείρηση, οι μονάδες αποσύρονται σε ασφαλή απόσταση και να εξασφαλίσουν την απόσυρση αυτής της κατηγορίας πολιτών σε οποιονδήποτε επιλεγμένο προορισμό τους », αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η πραγματική ετοιμότητα της ουκρανικής πλευράς να ξεκινήσει μια ανθρωπιστική επιχείρηση υποδηλώνεται από την ύψωση λευκών σημαιών σε όλη την περίμετρο ή σε ορισμένες περιοχές του Azovstal.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία δηλώνει δημόσια και επίσημα ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στην έξοδο αμάχων από το Azovstal, με εξαίρεση την απόφαση αρχών των ίδιων των αρχών του Κιέβου και των διοικητών εθνικιστικών σχηματισμών να συνεχίσουν να κρατούν τους αμάχους ως «ανθρώπινη ασπίδα». .

Σε περίπτωση που οι άμαχοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο μεταλλουργικό εργοστάσιο, τότε απαιτούμε κατηγορηματικά από τις αρχές του Κιέβου να εκδώσουν αμέσως την κατάλληλη εντολή στους διοικητές των εθνικιστικών σχηματισμών για την απελευθέρωσή τους », αναφέρει η επείγουσα δήλωση.

Το Συντονιστικό Αρχηγείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Ανθρωπιστική Αντίδραση τονίζει ότι «η εν λόγω δήλωση θα κοινοποιείται συνεχώς στους ουκρανικούς σχηματισμούς στο Azovstal μέσω ραδιοφωνικών καναλιών ανά διαστήματα κάθε 30 λεπτά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η δήλωση αυτή κοινοποιείται άμεσα στην ουκρανική πλευρά μέσω επιχειρησιακών καναλιών επικοινωνίας μέσω της Irina Andreevna Vereshchuk, Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης της Ουκρανίας.