ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Νευρική κρίση» προκαλεί στη Μέση Ανατολή η πρόθεση Ισραήλ και ΗΠΑ να χτυπήσουν το Ιράν: Πώς εμπλέκεται άμεσα η Ελλάδα

«Απόψε δεν χτύπησαν, αύριο;»

«Νευρική κρίση» προκαλεί στη Μέση Ανατολή η πρόθεση Ισραήλ και ΗΠΑ να χτυπήσουν το Ιράν: Πώς εμπλέκεται άμεσα η Ελλάδα

H πρόθεση του Ισραήλ και των ΗΠΑ να χτυπήσουν το Ιράν όχι μόνο προκαλεί «νευρική κρίση» στη Μέση Ανατολή αλλά είναι κάτι το οποίο εμπλέκει άμεσα και την Ελλάδα καθώς μία ελληνική συστοιχία Patriot έχει μεταφερθεί εδώ και χρόνια στην Σαουδική Αραβία, όπου η αποστολή της είναι να προστατεύει τον εναέριο χώρο της από τους Ιρανούς.

Μάλιστα, από τη στιγμή που οι Ιρανοί έχουν προειδοποιήσει τα γειτονικά κράτη που φιλοξενούν αμερικανικές αεροπορικές βάσεις ότι μια επίθεση των ΗΠΑ από το έδαφός τους, θα μπορούσε να σημαίνει την έναρξη ενός μεγάλου περιφερειακού πολέμου, σημαίνει ότι αυτές αποτελούν άμεσο στόχο και μαζί τους και η ελληνική συστοιχία Patriot.

Μάλιστα η ελληνική συστοιχία θα αποτελέσει πρωτεύοντα στόχο των Ιρανών, καθώς έχουμε το παράδειγμα των Ρώσων οι οποίοι πρώτα κατέστρεψαν μεθοδικά όλα τα δυτικά αντιαεροπορικά συστήματα που δόθηκαν στην Ουκρανία ώστε εν συνεχεία να μπορούν ανενόχλητοι να πλήττουν στρατηγικούς στόχους και στρατηγικές υποδομές σε όλες τις πόλεις της ουκρανικής επικράτειας.

Στην ελληνική συστοιχία υπηρετούν περίπου 100 άτομα. Τι θα γίνει εάν χτυπηθούν;

Μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αντέξει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για απώλειες των παιδιών του σε μία περιοχή στην οποία δεν υπερασπίζονται το ελληνικό έδαφος και την ελληνική κυριαρχία;

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση των Αμερικανών να συνδράμουν το Ισραήλ σε πλήγματα κατά του Ιράν μέχρι αυτή τη στιγμή δεν πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον σήμερα αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει για το τι θα γίνει αύριο, ή μεθαύριο κ.ο.κ.

Σημειώνεται ότι το Ιράν διέκοψε χθες το βράδυ την πάσης φύσεως αεροπορική δραστηριότητα στον εναέριο χώρο της Τεχεράνης.

Πηγές από την Τεχεράνη αναφέρουν ότι αυτό έγινε για λόγους «εθνικής ασφάλειας», δηλαδή διότι αναμένουν πιθανή επίθεση από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, η οποία μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

Τα μαχητικά F-35 των δύο συμμάχων συχνά «κρύβονται» σε πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών και μπερδεύουν τα συστήματα αεράμυνας, όπως έχει επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα από τις επιδρομές στην Συρία.

Στόχος των Ιρανών, σε πρώτη φάση είναι να «καθαρίσει» ο εναέριος χώρος τους από όλων των ειδών στα πολιτικά στίγματα στα ραντάρ της αεράμυνας σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα «πακέτα» των ισραηλινών μαχητικών.

Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες καθώς ούτε το Ιράν μπορεί να αφήσει αναπάντητη την επίθεση των Ισραηλινών στο προξενείο τους στην Δαμασκό, αλλά ούτε και οι Ισραηλινοί-Αμερικανοί να επιτρέψουν ιρανικά αντίποινα κατά του Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.