Ν.Μεντβέντεφ: «Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία αν χρειαστεί και η Δύση δεν θα επέμβει»

«Οι Δυτικοί θεωρούν την ασφάλειά τους πιο σημαντική από το Κίεβο»

Ν.Μεντβέντεφ: «Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία αν χρειαστεί και η Δύση δεν θα επέμβει»

Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Ρωσία, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ανέφερε σήμερα πως «η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αν χρειαστεί, σε προκαθορισμένες περιπτώσεις» , υποστηρίζοντας ότι «η Μόσχα σίγουρα δεν μπλοφάρει».

Αντίθετα θεωρεί πως το ΝΑΤΟ δεν θα επέμβει θεωρώντας την ασφάλεια των δυτικών κοινωνιών πολύ πιο σημαντική από την Ουκρανία, εννοώντας πως μία πυρηνική αντιπαράθεση θα κατέστρεφε την Δύση στο σύνολό της στα πλαίσια του δόγματος της Αμοιβαίας Καταστροφής που ουσιαστικά ποτέ δεν τέθηκε σε αναστολή.

«Φανταστείτε ότι η Ρωσία αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το πιο τρομερό όπλο κατά του ουκρανικού καθεστώτος, το οποίο έχει διαπράξει μια μεγάλης κλίμακας επιθετική πράξη που είναι επικίνδυνη για την ίδια την ύπαρξη του κράτους μας. Πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ δεν θα παρέμβει άμεσα στη σύγκρουση ακόμη και σε αυτήν την κατάσταση» σημειώνει ο Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα.

Η ασφάλεια της Δύσης σημαντικότερη από την Ουκρανία

Άλλωστε, προσθέτει ο Μεντβέντεφ, η ασφάλεια της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου και των Βρυξελλών είναι πολύ πιο σημαντική για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία από τη μοίρα της αφανισμένης Ουκρανίας, την οποία κανείς δεν χρειάζεται, ακόμα κι αν είναι άφθονα εφοδιασμένη με διάφορα όπλα.

«Η προμήθεια σύγχρονων όπλων είναι απλώς μια επιχείρηση για τις δυτικές χώρες, ωστόσο, έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με το μίσος προς εμάς. ΟΧΙ πια. Οι υπερπόντιοι και οι Ευρωπαίοι δημαγωγοί δεν πρόκειται να χαθούν σε μια πυρηνική Αποκάλυψη. Ως εκ τούτου, θα καταπιούν τη χρήση οποιουδήποτε όπλου στην τρέχουσα σύγκρουση» αναφέρει ο Μεντβέντεφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα ήταν ωραίο αυτό το θλιβερό συμπέρασμα να γίνει τουλάχιστον εν μέρει αντιληπτό από τις αρχές του Κιέβου. Αλίμονο, αυτό είναι σχεδόν αδύνατο. Βρίσκονται σε διαρκή πολεμική φρενίτιδα» καταλήγει ειρωνικά ο Ρώσος αξιωματούχος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.