ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ο Όρμπαν δεσμεύθηκε να εγκρίνει την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ στις αρχές του 2023

Δηλώσεις του Πολωνού πρωθυπουργού

Ο Όρμπαν δεσμεύθηκε να εγκρίνει την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ στις αρχές του 2023

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας δήλωσε σήμερα ότι ο Ούγγρος ομόλογός του, Βίκτορ Όρμπαν, του υποσχέθηκε ότι η χώρα του θα επικυρώσει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εντός ενός μήνα.

«Ζήτησα από τον πρωθυπουργό Όρμπαν να επικυρωθεί η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Ματέους Μοραβιέτσκι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αφού ολοκληρώθηκε η σύνοδος των ηγετών της Ομάδας του Βίσεγκραντ. «Έλαβα την υπόσχεση ότι στην πρώτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου με το νέο έτος, δηλαδή σε έναν μήνα, θα δοθεί η έγκριση», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ωστόσο οι ηγέτες της Πολωνίας και της Τσεχίας επέκριναν τον Όρμπαν, αποκαλύπτοντας τις εντάσεις εντός της Ομάδας του Βίσεγκραντ, οι οποίες οξύνθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η ενότητα της Ομάδας του Βίσεγκραντ, που ιδρύθηκε το 1991, μετά το τέλος της κομμουνιστικής διακυβέρνησης των χωρών αυτών, δοκιμάζεται από τον πόλεμο και τις αντιρρήσεις του Όρμπαν για την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, ιδίως στον ενεργειακό τομέα.

Αντιθέτως, οι τρεις γείτονες της Ουγγαρίας, η Πολωνία, η Τσεχία και η Σλοβακία, είναι μεταξύ των σκληρότερων επικριτών του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόνο η Ουγγαρία και η Τουρκία, από τις 30 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, δεν έχουν εγκρίνει ακόμη τα αιτήματα που υπέβαλαν η Σουηδία και η Φινλανδία.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.