ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο.Σολτς σε Τ.Μπάιντεν: «Χωρίς τα δικά σας 60 δισ.δολάρια το Κίεβο δεν θα αντέξει» – Εξαντλείται η ουκρανική αεράμυνα

Από τον Μάρτιο η ρωσική αεροπορία θα έχει «ελεύθερους ουρανούς»

Ο.Σολτς σε Τ.Μπάιντεν: «Χωρίς τα δικά σας 60 δισ.δολάρια το Κίεβο δεν θα αντέξει» – Εξαντλείται η ουκρανική αεράμυνα

Όλαφ Σολτς και Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν κατά την συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο την Παρασκευή, για την ανάγκη επίσπευσης της στήριξης της Ουκρανίας και να δοθούν τα 60 δισ.δολάρια την ίδια στιγμή που αποκαλύπτεται ότι ο ουκρανικός στρατός έχει α/α όπλα μέχρι τον Μάρτιο και μετά η αλώβητη ρωσική αεροπορία θα δρα ανεξέλεγκτη.

Κατά τις δηλώσεις στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε «εγκληματική αμέλεια» την μη έγκριση της βοήθειας στην Ουκρανία, ενώ ο Γερμανός καγκελάριος, δήλωσε πεπεισμένος πως «το Κογκρέσο θα πάρει την απόφαση να δώσει την απαραίτητη στήριξη, καθώς χωρίς την υποστήριξη από τις ΗΠΑ και τα ευρωπαϊκά κράτη, η Ουκρανία δεν έχει ελπίδες».

Οι συζητήσεις των δύο ηγετών έγιναν την «κατάλληλη στιγμή» καθώς οι Δημοκρατικοί διεξάγουν άλλη μία «εκστρατεία» για να περάσουν ένα νομοσχέδιο 60 δισ. δολαρίων υπέρ της Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή οι New York Times δηλώνουν ότι ο Ουκρανικός στρατός αντέχει έως τον Μάρτιο 2024 καθώς εξαντλούνται τα αποθέματα αεράμυνας και μετά οι Ρώσοι θα βομβαρδίζουν ελεύθερα.

Οι ρωσικές δυνάμεις πίεσαν τακτικά την περιορισμένη ομπρέλα αεράμυνας της Ουκρανίας μέσω επιθέσεων πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών που ενσωματώνουν ιρανικά και βορειοκορεατικά όπλα με ρωσικά συστήματα κατά των οπίσθιων ουκρανικών περιοχών, σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν τις ουκρανικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν πυραύλους αεράμυνας και να αποσύρουν και να διορθώσουν τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας από την πρώτη γραμμή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη πραγματοποιήσει συνεχείς αεροπορικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας υποστηρίζοντας ρωσικές χερσαίες επιθέσεις στην Ουκρανία και η εντατικοποίηση των ρωσικών αεροπορικών επιχειρήσεων σε κλίμακα θα αντιπροσώπευε σημαντική απειλή για την Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.