ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Οι Αμερικανοί ζητούν από τον Χ.Χάφταρ να διακόψει άμεσα την συνεργασία του με την ρωσική Wagner

Oι Ρώσοι μισθοφόροι τον κράτησαν «ζωντανό» στον πόλεμο κατά των φιλοτουρκικών δυνάμεων της Τρίπολης

Οι Αμερικανοί ζητούν από τον Χ.Χάφταρ να διακόψει άμεσα την συνεργασία του με την ρωσική Wagner

Οι Αμερικανοί εντείνουν τις πιέσεις τους για να εκδιώξουν τη ρωσική ομάδα Wagner από τη Λιβύη και το Σουδάν.

Με λίγα λόγια σε ότι αφορά την Λιβύη ζητούν την διακοπή της συνεργασίας του Χαλίφα Χάφταρ με την ρωσική εταιρεία εθελοντών μαχητών.

Στην πραγματικότητα ζητούν από τον Χάφταρ να μείνει «γυμνός» απέναντι στις ορέξεις των τουρκικών δυνάμεων στην Λιβύη.

Αυτό αναφέρει η ‘Libya Observer’ επικαλούμενη το Associated Press (AP).

Σύμφωνα με αυτό, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν συνεργάζεται επί μήνες με την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να πιέσει τους στρατιωτικούς ηγέτες στη Λιβύη και το Σουδάν να τερματίσουν τις σχέσεις τους με τη μισθοφορική ομάδα Βάγκνερ.

Επικαλείται επίσης έναν Λίβυο αξιωματούχο που είπε ότι «Αμερικανοί αξιωματούχοι ζήτησαν την απόσυρση μισθοφόρων από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις» και έναν Αιγύπτιο αξιωματούχο που ανέφερε ότι ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψή τους στο Κάιρο, κάλεσαν την κυβέρνηση Ελ Σίσι να βοηθήσει να πείσει τις στρατιωτικές δυνάμεις στο Σουδάν και τον Χαφτάρ να τερματίσουν τις συναλλαγές τους με τη Ομάδα Βάγκνερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα, εξάλλου, με την ‘Libya Live 218’ ο Ανώτατος Διοικητής Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ δεν υποσχέθηκε στους Αμερικανούς ότι η Ομάδα Βάγκνερ θα έφευγε, αλλά ζήτησε εγγυήσεις ότι η Τουρκία και οι δυνάμεις της Δυτικής Περιοχής, που βρίσκονται υπό την επιρροή του Ντμπέιμπε, δεν θα επιτεθούν στις δυνάμεις του στην πόλη Σύρτη και Αλ -Γιούφρα, όταν η Βάγκνερ αποσυρθεί από αυτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.