ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Οι ΗΠΑ εκτοξεύουν δορυφόρους για να προστατευτούν από Ρωσία και Κίνα

«Ρωσικοί δορυφόροι-δολοφόνοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν έναν ιδιότυπο πόλεμο στο διάστημα»

Οι ΗΠΑ εκτοξεύουν δορυφόρους για να προστατευτούν από Ρωσία και Κίνα

Αμερικανική Διαστημική Διοίκηση σχεδιάζει να εκτοξεύσει δορυφόρους αυτό το καλοκαίρι για να παρακολουθεί ρωσικά και κινεζικά διαστημόπλοια που φέρεται να αποτελούν απειλή για του δορυφόρους των ΗΠΑ.

Οι δορυφόροι με την ονομασία Silent Barker, κατασκευάστηκαν  από κοινού με την αμερικανική Υπηρεσία Αναγνώρισης, θα εντοπίζουν και θα αναγνωρίζουν έγκαιρα τις απειλές κατά των αμερικανικών δορυφόρων, παρέχοντας την δυνατότητα αναζήτησης, ανίχνευσης και παρακολούθησης αντικειμένων για την έγκαιρη ανίχνευση απειλών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αναμένεται ότι οι αμερικανικοί δορυφόροι θα βρίσκονται σε υψόμετρο 35,4 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης.

Πληροφορίες που διακινούνται εδώ και μεγάλο διάστημα αναφέρουν ότι “ρωσικοί δορυφόροι-δολοφόνοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν έναν ιδιότυπο πόλεμο στο διάστημα”.

Για τον λόγο αυτόν οι ΗΠΑ λαμβάνουν τα μέτρα τους, ώστε να αντιμετωπίσουν όλες τις πιθανές απειλές από τον ρωσοκινεζικό διαστημικό συνασπισμό.

Η Σάρα Μινέιρο, πρώην μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, σχολιάζοντας τα σχέδια εκτόξευσης των δορυφόρων, είπε ότι τα αμερικανικά διαστημικά σκάφη «θα αυξήσουν σημαντικά την ικανότητα της Διαστημικής Δύναμης να παρακολουθεί εχθρικούς δορυφόρους σε τροχιά γύρω ή σε κοντινή απόσταση από δορυφόρους των ΗΠΑ.

Τον Ιούνιο, ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του στρατού των ΗΠΑ, Σκοτ ​​Ρίτερ, είπε ότι οι ρωσικοί δορυφόροι παρακολουθούν όλες τις κινήσεις του ουκρανικού στρατού.

Ρωσικές επιθετικές προθέσεις κατά των δυτικών δορυφόρων  

Η Ρωσία, μετά την απόσυρση της συνθήκης START, για τα πυρηνικά όπλα, ετοιμάζει πιθανότατα το επόμενο βήμα της κατά των ΗΠΑ, ειδικά στον χώρο άνω της στρατόσφαιρας με στόχο τον στόλο δορυφόρων της αναζητώντας τρόπους να τους “εξουδετερώσει”.

Πρόκειται για σχέδιο κατάρριψης ή τύφλωσης αμερικανικής κατά βάση δορυφόρων, με απώτερο στόχο να μπλοκαριστεί το παγκόσμιο σύστημα αναγνώρισης GPS.

Πραγματικά μιλάμε  για τρομερά σενάρια, τόσο σαν ιδέα όσο και σαν εκτέλεση για ολόκληρο τον πλανήτη, ο οποίος βασίζεται στα πάντα στο GPS.

“Στην ρωσική Δούμα προτάθηκε η κατάρριψη αμερικανικών δορυφόρων. Θα κάνει η Ρωσία ένα τέτοιο βήμα και υπό ποιες συνθήκες;’ δήλωσε πρόσφατα ο πολιτικός επιστήμονας Αλεξάντερ Περεντζίεφ.

Ο πολιτικός επιστήμονας Α. Περετνζίεφ, είχε συμβουλέψει τους ειδικούς στην χώρα του, να μην ξεπεράσουν την κόκκινη  γραμμή σχετικά με τους δορυφόρους των ΗΠΑ.

“Είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε τη λύση του προβλήματος από την άλλη πλευρά. Δηλαδή να προσπαθήσουμε να μην καταστρέψουμε άμεσα τους δορυφόρους των ΗΠΑ, αλλά να εξουδετερώσουμε την επίδρασή τους”, δηλώνει ο ίδιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια στιγμή οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν διαστημόπλοιο ικανό να “απομακρύνει” ρωσικούς δορυφόρους”. Αυτό είχε δηλώσει ο επικεφαλής της ρωσικής Στρατιωτικής Διαστημικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Ανατόλι Νέστετσουκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.