ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Πάρκο στην καρδιά της Οδησσού (βίντεο)

Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Πάρκο στην καρδιά της Οδησσού (βίντεο)

Νέος πόλος έλξης στην Οδησσό, μία πόλη που παραδοσιακά κρατά ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας με την Ελλάδα, είναι το Ελληνικό Πάρκο το οποίο εγκαινιάστηκε εδώ και λίγες ημέρες με κάθε επισημότητα και σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο έργο, δωρεά του Ιδρύματος Μπούμπουρα, το οποίο βρίσκεται σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της Οδησσού.

Παρουσία υψηλόβαθμων Ουκρανών αξιωματούχων (ανάμεσά τους ο υπουργός Εξωτερικών, ο δήμαρχος και ο νομάρχης Οδησσού) αλλά και πολιτικών από την Ελλάδα, τα εγκαίνια τόνισαν τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το πολυθεματικό πάρκο έχει έκταση 34.000 τ.μ. και φτιάχτηκε δίπλα στις σκάλες Ποτέμκιν και απέναντι από το Πάρκο Istanbul. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν ακριβή αντίγραφα σπουδαίων ελληνικών αγαλμάτων (ήδη τα social media έχουν γεμίσει με φωτογραφίες), ενώ στο κέντρο βρίσκεται ένα έργο του διάσημου Ουκρανού γλύπτη Μιχαήλ Ρέβα. Πρόκειται για ένα σιντριβάνι το νερό του οποίου αναβλύζει μέσα από το άγαλμα του Αδάμ και της Εύας. Τα κεφάλια είναι ενωμένα και στην κορυφή τους βρίσκεται ο κορμός ενός δέντρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, ολοκληρώνονται το μουσείο, το ελληνικό εστιατόριο και η μεγαλύτερη σε έκταση παιδική χαρά, που θα αποτελούν μέρος του πάρκου. «Το μουσείο θα είναι αφιερωμένο στους μεγάλους Έλληνες που έζησαν και έδρασαν στην Οδησσό, ενώ τους επισκέπτες θα “υποδέχεται” μια προτομή του Ηρόδοτου, του πρώτου που έγραψε για την περιοχή της σημερινής Οδησσού», ανέφερε ο επιχειρηματίας Παντελής Μπούμπουρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.