ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η «Διδώ» έπληξε την Εύβοια – Γκρεμίστηκε η γέφυρα των Γουβών (φώτο)

Η «Διδώ» έπληξε την Εύβοια – Γκρεμίστηκε η γέφυρα των Γουβών (φώτο)

Η κακοκαιρία «Διδώ», που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα μας, έκανε ένα καταστροφικό πέρασμα από τη βόρεια Εύβοια, καθώς έπειτα από την καταρρακτώδης βροχή «φούσκωσε» ποτάμι με αποτέλεσμα να «κόψει» στα δυο το δήμο Ιστιαίας Αιδηψού.

Λίγες ώρες έντονης βροχόπτωσης ήταν αρκετές για να φέρουν καταστροφές στην Εύβοια, που βρέθηκε στο… «μάτι» της κακοκαιρίας που ονομάστηκε «Διδώ».

Εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής, το ποτάμι «φούσκωσε» και τα ορμητικά του νερά γκρέμισαν τη γέφυρα των Γουβών στον κεντρικό οδικά άξονα Χαλκίδας Αιδηψού, με αποτέλεσμα να κόψουν στα δύο όχι μόνο το δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, αλλά και την Βορειοκεντρική Εύβοια.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 08:00 το πρωί της Πέμπτης (12.12.2019) και από θαύμα εκείνη την ώρα δεν περνούσε κάποιο όχημα από τη γέφυρα.

Πρώτο μέλημα των αρχών ήταν να βρουν τρόπο να επαναφέρουν την κυκλοφορία σε πρώτη φάση μέσα από εναλλακτικές διαδρομές. Τη διάνοιξη ενός αγροτικού δρόμου πρότεινε ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Μάνος Κιλίφης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως ο δήμαρχος Γιάννης Κοτζιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Κελαϊδίτης μαζί με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας του νομού, Γιώργο Κωστόπουλο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας και Ιστιαίας όπως και η 7η ΕΜΑΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.