ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις οι πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας: «Δεν έχουμε χρήματα ούτε για τα φάρμακά μας»

«Μας φέρνει φαγητό η Εκκλησία για να τρώμε - Είμαστε στο έλεος του Θεού»

Ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις οι πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας: «Δεν έχουμε χρήματα ούτε για τα φάρμακά μας»

Σε τραγική κατάσταση είναι οι πλημμυροπαθείς στο Νέο Δέλτα της Μαγνησίας, καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για αποζημίωση, με αποτέλεσμα όπως τονίζουν να «μας φέρνει φαγητό η Εκκλησία για να τρώμε» και «δεν έχουμε χρήματα ούτε για να πάρουμε τα φάρμακά μας, ούτε μαντήλι για να κλάψουμε».

Η Φωτεινή Νικολούλη, κάτοικος της περιοχής, εξηγεί πως επικρατεί απελπισία στους κατοίκους της περιοχής.

«”Έσπασε το ποτάμι. Τρέξτε να σωθείτε. Τρέξτε”, φώναζα. Παίχτηκαν απερίγραπτες σκηνές. Πετούσαμε σχοινιά πάνω από το ταρατσάκι για να σώσουμε όσους μπορούσαμε. Μία γιαγιά παραλίγο να πνιγεί. Το νερό πήρε μαζί του αυτοκίνητα, μηχανάκια. Το μόνο καλό είναι ότι δεν πνιγήκαμε», περιέγραψε αρχικά η γυναίκα και συνέχισε:

«Μας φέρνει φαγητό η Εκκλησία για να τρώμε, ενώ κοιμόμαστε σε τρεις καναπέδες που μας έδωσαν εθελοντές. Έχουν καταστραφεί τα πάντα στο σπίτι, ενώ μόλις πιάσει μία βροχή φοβόμαστε».

Όπως εξηγεί, στο σπίτι αυτή τη στιγμή μένει η ίδια, ο σύζυγός της και ο ανήλικος γιος της. Ο μεγαλύτερος γιος, όταν τους επισκέπτεται από την Υπηρεσία του, κοιμάται σε συγγενικό πρόσωπο στις Αλυκές, αφού δεν υπάρχει άλλο κρεβάτι για να κοιμηθεί. Από την πλημμύρα σώθηκαν μόνο ένα ψυγείο, καναπέδες και δύο τηλεοράσεις.

«Κάτι πρέπει να κάνουμε. Είμαστε στο έλεος του Θεού. Φοράμε τα ρούχα και τα παπούτσια που μας φέρνουν εθελοντές, τους οποίους ευχαριστούμε πάρα πολύ που είναι δίπλα μας. Είναι οι μόνοι αυτοί και η Εκκλησία που μας συμπαραστέκονται», σημειώνει, κάνοντας σαφές πως το αίτημά της για αποζημίωση δεν έχει ικανοποιηθεί.

Το σπίτι ήταν της μητέρας της η οποία έχει αποβιώσει και παρά το γεγονός πως σε όλη της την ζωή μένει σε αυτό, δεν έχει λάβει αποζημίωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρέπει να υπάρξει μία πρόβλεψη. Εμείς φταίμε που πλημμυρίσαμε; Είναι πολλοί που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εμάς. Δεν είμαστε οι μόνοι. Να έρθει ένας αρμόδιος να μας δει. Δεν πρέπει να ξεκινήσει η ζωή μας και πάλι; Δεν έχουμε χρήματα ούτε για να πάρουμε τα φάρμακά μας, ούτε μαντήλι για να κλάψουμε», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.