ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: «Εκτός ελέγχου η φωτιά – Αναμένεται δύσκολη νύχτα»

«Προσπαθούμε με τον στρατό, την Πυροσβεστική, τον δήμο»

Αντιπεριφερειάρχης Έβρου: «Εκτός ελέγχου η φωτιά – Αναμένεται δύσκολη νύχτα»

Το πύρινο μέτωπο καίει ανεξέλεγκτο στην Αλεξανδρούπολη, ενώ έχουν εκκενωθεί ήδη επτά περιοχές, με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, να τονίζει ότι «αναμένεται πολύ δύσκολη η νύχτα».

«Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη ημέρα για την περιοχή. Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πυρκαγιάς νομίζω ότι αποτελούν έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο, γιατί αυτή την ώρα έχουμε συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας», δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς στο MEGA.

Και συνέχισε: «Προσπαθούμε με τον στρατό, την Πυροσβεστική, τον δήμο. Αυτή την ώρα, από ό,τι γνωρίζουμε, υπάρχουν εναέρια μέσα, έχουμε ζητήσει συνδρομή και άλλων εναέριων μέσων. Πληροφορηθήκαμε ότι ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με οχήματα και από την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα και απλώς, φαίνεται ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα.

Θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή σε όλη την περιοχή, γιατί οι ισχυροί άνεμοι συνεχώς ανακατευθύνουν τη φορά της φωτιάς. Εκεί ακριβώς έχουμε το πρόβλημα».

Το μεσημέρι εστάλη μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους των οικισμών Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρός, το οποίο τους καλεί να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, ενώ ακολούθησε νέα ειδοποίηση για προληπτική εκκένωση των Πεύκων, της Νίψας και του Αετοχωρίου, προς Αλεξανδρούπολη, με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, όπως μετέδωσε το evrosonline.gr . Όσοι πολίτες δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης, καλούνται να συγκεντρωθούν στις πλατείες των οικισμών, καθώς θα υπάρχουν λεωφορεία.

Νέο μήνυμα 112 ήρθε νωρίτερα που ενημερώνει τους κατοίκους των οικισμών Λουτρός, Αγνάντια, Αριστινό και Δωρικό και όσους κινούνται στην περιοχή “αν βρίσκεστε στις περιοχές αυτές απομακρυνθείτε αμέσως προς Αλεξανδρούπολη”.

Συνολικά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες εφτά (7) οικισμών ενημερώθηκαν με το σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης να μετακινηθούν προς την Αλεξανδρούπολη εξαιτίας των δασικών πυσρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.