ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κακοκαιρία «Daniel»: Συνολικά 550 σπίτια έχουν κριθεί κατεδαφιστέα στα Τρίκαλα

Οι αριθμοί θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά 50 και ίσως πλησιάσουν τις 700 κατοικίες

Κακοκαιρία «Daniel»: Συνολικά 550 σπίτια έχουν κριθεί κατεδαφιστέα στα Τρίκαλα

Τρεις μήνες μετά την κακοκαιρία Daniel, που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της εκατοντάδες σπίτια έχουν κριθεί κατεδαφιστέα μόνο στα Τρίκαλα, χωρίς να έχει τελειώσει πλήρως ακόμη η καταγραφή.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδας που βρίσκεται στα Τρίκαλα, Λάμπρο Βουρλούμη, 550 σπίτια δεν μπορούν να κατοικηθούν.

Μιλώντας στο Trikalanews.gr ο. Βουρλούμης, που είναι επικεφαλής για την καταγραφή της κατάστασης και το «τρέξιμο» των διαδικασιών που θα επιστρέψουν στους πλημμυροπαθείς να επιστρέψουν το γρηγορότερο σε μια κανονικότητα μέσα από πάντα από την κρατική αρωγή, τόνισε ότι οι καταστροφές «είναι ασύλληπτες».

Οπως αναφέρει στην ιστοσελίδα, στον νομό Τρικάλων «κόκκινα», δηλαδή κατεδαφιστέα, έχουν κριθεί 550 σπίτια, εκ των οποίων τα 70 αφορούν την πόλη των Τρικάλων.

Στον δήμο Φαρκαδόνας, κρίθηκαν κατεδαφιστέα 220 σπίτια. Τα 100 είναι εντός του δήμου, ενώ υπάρχουν άλλα 30 στο Κεραμίδι, 60 στους Γεωργανάδες και τα υπόλοιπα 30 είναι σε άλλα χωριά του δήμου.

Ο Δήμος Πύλης μετρά 60 κατεδαφιστέα σπίτια σε Παπαπόταμο και Βαλομάνδρι και τα Μετέωρα άλλα 7 σπίτια.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, οι αριθμοί θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά 50 και ίσως πλησιάσουν τις 700 κατοικίες καθώς αρκετές έχουν κριθεί «κίτρινες» και θα επανεξεταστούν μετά από αίτημα των ιδιοκτητών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.