ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κακοκαιρία: Ισχυρή νεροποντή «σαρώνει» τη Φθιώτιδα – Βίντεο αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής

Η δυνατή βροχή πλημμύρισε το ρέμα της Παναγίας Βάβρενης

Κακοκαιρία: Ισχυρή νεροποντή «σαρώνει» τη Φθιώτιδα – Βίντεο αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής

Η κακοκαιρία «Daniel», «χτυπά» ανελέητα την Φθιώτιδα προκαλώντας μεγάλα προβλήματα και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Η δυνατή βροχή πλημμύρισε το ρέμα της Παναγίας Βάβρενης και τα νερά πλημμύρισαν το λιμάνι, κατεβάζοντας, όμως και πολλά φερτά υλικά.

Αδιάβατοι λόγω του όγκου νερού είναι και οι δρόμοι της περιοχής.

Βίντεο του lamiareport από drone αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής, που ευτυχώς δεν έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές:

Δυνατή νεροποντή εκδηλώνεται και στη Λαμία, με τους μετεωρολογικούς σταθμούς να καταγράφουν ραγδαιότητα που ξεπέρασε τα 25 mm την ώρα, που σημαίνει ότι μέσα σε 60 λεπτά ένα τετραγωνικό γέμιζε μέχρι περίπου τον αστράγαλο.

Δείτε βίντεο από το κέντρο της πόλης:

Διπλάσιας έντασης βροχόπτωση είχαμε επίσης στις Θερμοπύλες, όπου ο σταθμός του meteo καταγράφει άνω των 30 χιλιοστών σύνολο βροχής μέσα σε λίγες ώρες, ωστόσο ακραία κατάσταση καταγράφηκε στη Στυλίδα με 102 mm/h!

Στην Αμφίκλεια επίσης η βροχή ξεπέρασε τα 57 χιλιοστά, ενώ ανάλογες ποσότητες νερού έπεσαν σε Ελάτεια και Λάρυμνα.

Τα μεγαλύτερα πάντως προβλήματα εντοπίζονται στον Δήμο Δομοκού, όπου κινδύνεψαν κάτοικοι, καταστράφηκαν καλλιέργειες και κόπηκε γέφυρα που έχει αποκλείσει και τη σύνδεση της κοινότητας Αχλαδιάς.

Ο χάρτης με την τελευταία πρόγνωση για την περιοχή της Φθιώτιδας (ECMWF):

Σημαντική κακοκαιρία δίπλα και ακριβώς στον Δήμο Δομοκού, αρκετή ένταση στις Θερμοπύλες και πάνω από τον Δήμο Μακρακώμης, καθώς πλήττει τους ορεινούς όγκους των Αγράφων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κακοκαιρία μετά την Ανατολική Φθιώτιδα, έχει επεκταθεί γύρω από τη Λαμία, στον ορεινό όγκο Οίτης, Καλλιδρόμου, Παρνασσού και θα φτάσει μέχρι Λιδωρίκι και Λιβαδειά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.