ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Άνδρο – Αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα, Έβρο και Βοιωτία

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεσστικής σε ένα 24ωρο ξέσπασαν 75 δασικές πυρκαγιές

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Άνδρο – Αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα, Έβρο και Βοιωτία

Στην Άνδρο, όπου η φωτιά καίει από το πρωί, αλλά και στις περιοχές όπου δίνονται διαρκώς μάχες με τις αναζωπυρώσεις, έχει πέσει όλο το βάρος του πυροσβεστικού σώματος.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, σε ένα 24ωρο ξέσπασαν 75 δασικές πυρκαγιές, ενώ αυτή την ώρα οι δυνάμεις πυρόσβεσης καλούνται να αντιμετωπίσουν 122 ενεργά μέτωπα σε όλη την επικράτειά.

Την ίδια ώρα, στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Στον Έβρο, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις έχουν εκδηλωθεί στη Δαδιά, στην Αισύμη και στο Σουφλί.

Επίσης, αναζωπυρώσεις που δημιούργησαν μέτωπα πυρκαγιών εκδηλώθηκαν στις περιοχές Αύρα, Ατάρνη, Πλάκα και Κασσιτερά Έβρου γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκαν τρία (3) μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλείς κατευθύνσεις.

Αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Δίστομο και Στείρι Βοιωτίας.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Βιτάλι βορειοανατολικά της νήσου Άνδρου πήρε γρήγορα διαστάσεις γι’ αυτό το λόγο στις 14:15 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Γίδες προς το λιμάνι του Γαυρίου.

Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με επτά (7) οχήματα συμπεριλαμβανομένων οκτώ (8) πυροσβεστών με δύο (2) οχήματα που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Τήνο και Σύρο, ένα (1) ελικόπτερο και δύο (2) αεροσκάφη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Ραφήνα 16 πυροσβέστες με τέσσερα (4) οχήματα της ΠΕΠΥΔ Κρήτης, 10 πυροσβέστες από την 1η Ε.ΜΟΔ.Ε., 25 πυροσβέστες με τέσσερα (4) οχήματα από Γαλλία, και 10 εθελοντές με τρία (3) οχήματα των Εθελοντικών Ομάδων, Βύρωνα, Κρυονερίου και Εκάλης Αττικής. Συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.