ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Πάρνηθα: Κάτοικοι απελπισμένοι είδαν το σπίτι τους να καίγεται – «Το έφτιαξα πέτρα-πέτρα» (βίντεο)

«Είναι θέμα συνήθειας, ήρθα τώρα το πρωί να μπω μέσα»

Πάρνηθα: Κάτοικοι απελπισμένοι είδαν το σπίτι τους να καίγεται – «Το έφτιαξα πέτρα-πέτρα» (βίντεο)

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τα καμένα σπίτια και τις στάχτες που άφησε πίσω της η μεγάλη φωτιά στην Πάρνηθα η οποία συνεχίζει να καίει αλλά με σαφώς καλύτερη εικόνα.

Η φωτιά έκαψε πολλά σπίτια και αυτοκίνητα σε Φυλή, Αγία Παρασκευή, Μενίδι, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από ειδικά κλιμάκια.

Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών μετρούν τις πληγές τους και βυθίζονται στην απελπισία καθώς είδαν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να γίνονται στάχτη σε μερικά λεπτά.

Όπως του σπίτι του κ. Κλεάνθη ο οποίος λυγίζει μπροστά στην τεράστια καταστροφή.

«Εμένα όλη η ζωή μου ήταν αυτό το σπίτι, εγώ ήμουν οικοδόμος αυτό το σπίτι το έφτιαξα πέτρα-πέτρα με τα χέρια μου, με ό, τι υλικά περίσσευαν από την οικοδομή, τι άλλο να σας πω. 30 χρόνια, από το 79’ είμαι εδώ. Είναι θέμα συνήθειας, ήρθα τώρα το πρωί να μπω μέσα», είπε στο MEGA.

Παράλληλα σπίτι στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής έχει γίνει στάχτη, μία εξαμελής οικογένεια, έχει μείνει στο δρόμο. Οι πύρινες γλώσσες δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμα τους.

Βελτιωμένη η εικόνα στην Πάρνηθα

Στην Πάρνηθα συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Τη μάχη της κατάσβεσης δίνουν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, δήλωσε νωρίτερα, ότι «αυτή την στιγμή δεν υπάρχει μεγάλο ενεργό μέτωπο στην Πάρνηθα», προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται στο μέτωπο που υπάρχει από αναζωπύρωση στη Φυλή. Όπως είπε η κατάσταση στα υπόλοιπα μέτωπα είναι καλύτερη πλην της Δαδιάς, στον Έβρο όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα».

Μονάχα ένα είναι το πύρινο μέτωπο αυτή τη στιγμή στον Έβρο, αυτό της Δαδιάς το οποίο έχει φτάσει στο δάσος, κάτω από το χωριό Κοίλα, το οποίο βρίσκεται υπό έλεγχο.

Νωρίτερα υπήρξε μια μικρή αναζωπύρωση γι’ αυτό και προληπτικά στάλθηκε το μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Λεπτοκαρυάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα, το 112 στο μήνυμά του αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στη Λεπτοκαρυά απομακρυνθείτε προς Σάπες. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.