ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στο ταμείο ανεργίας πάνε 2.500 εποχικοί πυροσβέστες σε 5 ημέρες

«500 ευρώ ταμείο ανεργίας μόνο όσοι έχουμε τα ένσημα, ας μας δώσουν άλλα 300 και να δουλέψουμε»

Στο ταμείο ανεργίας πάνε 2.500 εποχικοί πυροσβέστες σε 5 ημέρες

Στις 31 Οκτωβρίου λήγει η θητεία 2.500 εποχικών πυροσβεστών, με την Πυροσβεστική να τους παραπέμπει σε μελλοντικές προκηρύξεις, οδηγώντας τους με αυτό τον τρόπο στην ανεργία. 

Ωστόσο, πρόκειται για μία σταγόνα στον ωκεανό καθώς σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι διαθέσιμες θέσεις θα ανέρχονται γύρω στις 700.

Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι «με τις ίδιες διαγωνιστικές διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού επταετούς θητείας στο ΠΣ, που εφαρμόστηκαν με διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης στον πρόσφατο διαγωνισμό 500 πυροσβεστών ΕΜΟΔΕ, πρόκειται να διεξαχθούν και οι μελλοντικές προσλήψεις για υποψήφιες-ους πυροσβεστριες-στες».

Παράλληλα επισημαίνει «ότι με βάση τους πίνακες ατομικών μορίων από την προηγούμενη προκήρυξη, μεγάλο ποσοστό επιτυχόντων προερχόταν από τους ήδη εποχικούς πυροσβέστες».

Τον εμπαιγμό της κυβέρνησης κατήγγειλε νωρίτερα μιλώντας στο Open ο πρόεδρος των εποχικών πυροσβεστών Θανάσης Ψαρόπουλος.

«Σε πέντε μέρες θα περάσουμε την πόρτα του ΟΑΕΔ. Ανεργία, 500 ευρώ ταμείο ανεργίας μόνο όσοι έχουμε τα ένσημα. Μας δίνουν 500 ευρώ για να καθόμαστε, είναι καθαρή επιδοματική πολιτική. Μπορούν να μου δώσουν άλλα 300 ευρώ και να δουλεύω όλο το χρόνο, είναι απλό … Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας έχει προσδιορίσει ότι μόλις 500-700 άτομα θα απορροφηθούν στην ΕΜΟΔΕ, την Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων», για το οποίο όπως είπε ο κ. Ψαρόπουλος σε άλλο σημείο «ελπίζω ότι θα μας δώσουν ειδική μοριοδότηση».

«Οι σταθμοί της Πυροσβεστικής μένουν εκτός. Οι σταθμοί βογγάνε, πασχίζουν. Δεν βγαίνουν τα ρεπό, είναι χιλιάδες τα οφειλόμενα ρεπό στο μόνιμο προσωπικό. Εμείς οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, οι εποχικοί, αυτοί με τις μπεζ στολές, είμαστε έτοιμοι. Με προεδρικό διάταγμα του 2020, εδώ και τρία χρόνια. Με όμοια και κοινά καθήκοντα με το μόνιμο προσωπικό. Συνδράμουμε σε όλη την Ελλάδα μαζί με το μόνιμο προσωπικό σε όλα τα συμβάντα. Και αυτή τη στιγμή μας πετάνε έξω … Ξαναρχίζουμε το Μάιο. Υπάρχουν δύο “σειρές”, του 2019 και του 2020. Η “σειρά” του 2020 έχει ακόμη ένα χρόνο, ουσιαστικά θα τους ξαναπροσλάβουν 1η Μαΐου για να απολυθούν πάλι», όπως ανέφερε ο ίδιος.

Σημείωσε εξάλλου ότι το δημοσιονομικό κόστος η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να το αντέξει, «θα πάρει δικαστική αστυνομία, παίρνει αστυνομία συνέχεια, παίρνει ο στρατός. Αλλά ένα σώμα δίπλα στον πολίτη καθημερινά, σε πλημμύρες, φωτιές, αστικές φωτιές, παροχή βοήθειας, χιόνια, είναι αποδεκατισμένο … Υπάρχουν 3.500 οργανικά κενά, εμείς όλοι μαζί είμαστε 2.500. Και όλους εμάς να πάρουν, πάλι μένουν 1.000 θέσεις κενές».

Σωκράτης Φάμελλος: Μόνο μεγάλα ψεύτικα λόγια από μια κυβέρνηση που δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο

«Θυμάστε τους ήρωες πυροσβέστες των πυρκαγιών; Σε 5 ημέρες βγαίνουν στην ανεργία!». Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ενώ προσλαμβάνει αθρόα στην αστυνομία, στέλνει στο ταμείο ανεργίας τους «ήρωες» στις φωτιές και τις πλημμύρες, άσκησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μόνο μεγάλα ψεύτικα λόγια, από μια κυβέρνηση που δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο!» υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στο Twitter.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.