ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Προέλαση των Ρώσων στο Κουπιάνσκ – Κατέλαβαν Σινκίβκα και Πετροπαβλίβκα και βρίσκονται στις «πύλες» της πόλης!

Στο μέτωπο της Ζαπορίζια «εξαφανίστηκαν» τα ουκρανικά Leopard 2 - Χτυπήθηκε γέφυρα στην Κριμαία

Προέλαση των Ρώσων στο Κουπιάνσκ – Κατέλαβαν Σινκίβκα και Πετροπαβλίβκα και βρίσκονται στις «πύλες» της πόλης!

Συνεχίζεται με σφοδρότητα η ρωσική επίθεση στο μέτωπο Kουπιάνσκ-Λίμαν και οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να καταλάβουν το βράδυ τους οικισμούς Σινκίβκα και Πετροπαβλίβκα στην βόρεια είσοδο του Κουπιάνσκ!

Οι ουκρανικές γραμμές άμυνας δείχνουν να έχουν καταρρεύσει και να μην μπορούν να σταματήσουν την ρωσική προέλαση.

Το Κίεβο δείχνει να έχει μεταφέρει το 80% των διαθέσιμων δυνάμεων του στο μέτωπο της Ζαπορίζια και του νότιου Ντόνμπας.

Στο μέτωπο Κουπιάνσκ-Λίμαν φαίνεται πως δεν υπάρχουν επαρκείς δυνάμεις.

Πλέον, οι Ρώσοι βρίσκονται στα πρόθυρα της πόλης κι αν συνεχίσουν με την ίδια ορμή θα ξεκινήσουν άμεσα την επιχείρηση κατάληψης της.

Το Κουπιάνσκ, μία πόλη 30.000 κατοίκων, είναι πολύ σημαντικό στρατηγικά καθώς αποτελεί τον μεγαλύτερο μεταφορικό κόμβο στην περιφέρεια του Χάρκοβο και αν οι Ρώσοι το καταλάβουν τότε θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως κέντρο επιμελητείας για να προχωρήσουν και στην κατάληψη της Λίμαν.

https://twitter.com/200_zoka/status/1671741961194045440

Στο μέτωπο της Ζαπορίζια και συγκεκριμένα στο Ορέχοβ η κατάσταση δείχνει να είναι στατική και οι Ουκρανοί προς το παρόν περιορίζουν τις επιθέσεις τους καθώς έχουν υποστεί τεράστιες απώλειες ενώ στις φωτογραφίες που δημοσιεύουν οι Ρώσοι από κατεστραμμένα ουκρανικά οχήματα των φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τα Leopard 2 καθώς έχουν χάσει ήδη πάρα πολλά από αυτά.

https://twitter.com/200_zoka/status/1671745425420820480

https://twitter.com/200_zoka/status/1671745664315686912

Πάντως, οι Ουκρανοί προσπαθούν να πραγματοποιήσουν κάποια πλήγματα έστω εντυπωσιασμού και όπως αναφέρεται το βράδυ χτύπησαν τη γέφυρα Τσονγκάρσγκι που συνδέει την Κριμαία με την Χερσώνα.

Έχουν αναφερθεί ζημιές στην σιδηροδρομική γραμμή και δεν υπήρξαν απώλειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.