ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

US Air Force: Έλλειψη πιλότων για τα drones

US Air Force: Έλλειψη πιλότων για τα drones

Η αμερικανική αεροπορία αδυνατεί πλέον να καλύψει τις θέσεις χειριστών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών κυρίως λόγω έλλειψης εθελοντών όπως αναφέρει έκθεση του Ινστιτούτου Brookings.

Όπως αναφέρει στην έκθεση ο Σμήναρχος Bradley Hoagland, παρά την αυξανόμενη σημασία των drones στις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις (σ.σ. ιδιαίτερα υπό την προεδρία Obama) οι χειριστές των UAV’s δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση από την αεροπορία καθώς υπόκεινται σε διαφορετικό καθεστώς προαγωγών το οποίο τους στερεί την δυνατότητα να προαχθούν στους ανώτατους βαθμούς. Η έκθεση συμπεραίνει ότι η αμερικανική αεροπορία έχει αποτύχει να καλλιεργήσει και να αναπτύξει την κατηγορία αυτών των «ιπταμένων».

Το 2012 η αμερικανική αεροπορία είχε θέσει ως στόχο να εκπαιδεύσει 1.129 «παραδοσιακούς» πιλότους και 150 χειριστές drones (για τα Predator, Reaper και Global Hawk). Όμως απέτυχε να ικανοποιήσει το σκέλος της εκπαίδευσης των χειριστών UAV’s αφού δεν εμφανίστηκαν αρκετοί εθελοντές.

Μέχρι πέρυσι η αμερικανική αεροπορία είχε στις τάξεις της 1.300 πιλότους drones (8,5% των πιλότων της σε σχέση με το 3,3% πριν 4 χρόνια). Ο στόλος των μη επανδρωμένων αεροσκαφών αποτελείται από 152 Predators, 96 Reapers και 23 Global Hawks τα οποία συνθέτουν 61 Περίπολα Μάχης (Combat Air Patrols). Οι Αμερικανοί τυπικά χρειάζονται 3-4 drones για κάθε CAP.

Πάντως, σύμφωνα με την έκθεση, ο στόχος που τέθηκε για αύξηση των CAP’s δεν μπορεί να επιτευχθεί αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό. Ένας από τους λόγους είναι ο υψηλότερος βαθμός «φθοράς» που έχουν οι πιλότοι των UAV’s ο οποίος είναι τρεις φορές υψηλότερος από τους υπόλοιπους πιλότους. Επίσης, οι πιλότοι των drones εμπλέκονται σε περισσότερες επιχειρήσεις αναγκάζοντας τους να έχουν ένα πιο απαιτητικό και πυκνό «πτητικό» ωράριο.  

Η κυριότερη όμως αιτία που αναφέρει η έκθεση είναι ότι για τους πιλότους των drones δεν προβλέπεται επιπλέον εκπαίδευση προκειμένου να ανέβουν στην ιεραρχία κόβοντάς τους έτσι τις προοπτικές καριέρας. Αυτό αντικατοπτρίζεται στο ότι οι συγκεκριμένοι χειριστές έχουν 13% λιγότερες προαγωγές στον βαθμό του Επισμηναγού σε σχέση με τους υπόλοιπους. Αυτό έχει την εξήγησή του και στον μικρό βαθμό εκτίμησης και σεβασμού για τις ικανότητές τους που χαίρουν οι πιλότοι των drones εντός του στρατεύματος κάτι που σίγουρα οφείλεται στον μηδαμινό κίνδυνο που εκθέτουν τον εαυτό τους αφού χειρίζονται τα αεροσκάφη τους από απόσταση.

Στην προσπάθειά του το Πεντάγωνο να τους δώσει έναν βαθμό, ηθικής τουλάχιστον, αναγνώρισης τον Φεβρουάριο θεσμοθέτησε ένα Μετάλλιο Διακεκριμένης Πολεμικής Υπηρεσίας για στρατιωτικούς που συμμετέχουν εξ’ αποστάσεως στις πολεμικές επιχειρήσεις αλλά ύστερα από αντιδράσεις βετεράνων ο Υπουργός Άμυνας, Chuck Hagel, το απέσυρε δυο μήνες αργότερα αφού το συγκεκριμένο μετάλλιο είχε τοποθετηθεί υψηλά στην ιεραρχία των στρατιωτικών πολεμικών μεταλλίων. Τελικά, επετράπηκε η τοποθέτηση ενός πρόσθετου εμβλήματος στα ήδη υπάρχοντα μετάλλια. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.