ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

DARPA: Η υπηρεσία των ΗΠΑ που θέλει να δημιουργήσει «υπερανθρώπους»: Προσπαθεί να αλλάξει τo DNA των στρατιωτών

DARPA: Η υπηρεσία των ΗΠΑ που θέλει να δημιουργήσει «υπερανθρώπους»: Προσπαθεί να αλλάξει τo DNA των στρατιωτών

Μία υπηρεσία του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ εξετάζεi τρόπους να αλλάξει τη βιολογία του ανθρώπου ώστε να παρέχει επαρκή προστασία στους Αμερικανούς στρατιώτες από χημικές και βιολογικές επιθέσεις.

Θα έρθει μια εποχή όπου οι ταινίες sci-fi δεν θα μπορούν καν να αναφερθούν ως επιστημονικής φαντασίας, καθώς θα βασίζονταν περισσότερο ή λιγότερο στην πραγματικότητα.

Έχουμε φτάσει σ’ένα στάδιο τώρα που πιθανότατα είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρις ότου η ιδέα αυτή γίνει πραγματικότητα από κυβερνητικά χρηματοδοτούμενους επιστήμονες που επιδιώκουν να βοηθήσουν τον αμερικανικό στρατό .

Σύμφωνα με το Τμήμα Άμυνας, η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων για την Άμυνα (DARPA) προωθεί σήμερα μια έννοια γνωστή ως επεξεργασία γονιδίων (ή επεξεργασία γονιδιώματος) με σκοπό να ωφελήσει το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό.

Η επεξεργασία γονιδίων είναι ουσιαστικά μια ομάδα τεχνολογιών που επιτρέπουν στους επιστήμονες να αλλάξουν το DNA ενός οργανισμού προσθέτοντας, αφαιρώντας ή τροποποιώντας το γενετικό υλικό σε συγκεκριμένες θέσεις του γονιδιώματος.

Όπως ανακοινώθηκε δημοσίως από τον διευθυντή του DARPA, Steven H Walker, ο οργανισμός επιδιώκει ενεργά να χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία για να προστατεύσει τους στρατιώτες από ασθένειες και χημικά ή βιολογικά πολεμικά μέσα τροποποιώντας τη γενετική ενός στρατιώτη για να τους επιτρέψει να αντισταθούν.

Η DARPA μέχρι στιγμής έχει επενδύσει 65 εκατομμύρια δολάρια σε έρευνα γονιδιακής επεξεργασίας.

“Μπορείτε πραγματικά να προστατεύσετε έναν στρατιώτη στο πεδίο της μάχης από χημικά όπλα και βιολογικά όπλα ελέγχοντας το γονιδίωμα τους … έχοντας το γονιδίωμα τους να παράγει πρωτεΐνες που θα προστατεύσουν αυτόματα τον στρατιώτη από μέσα προς τα έξω;” είπε ο Walker.

Παρ όλα αυτά σύμφωνα με τον Walker ο στόχος του δεν είναι να κάνει έναν στρατό από σούπερ στρατιώτες (αν και σίγουρα θα υπάρχει ο πειρασμός ).

Όπως σημειώνει ο Walker, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις τεχνολογίες για καλό, ή “μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για κακό.«Ευτυχώς», η DARPA θα τις χρησιμοποιήσει “για να προστατεύσει τους πολεμιστές των ΗΠΑ”.

Η DARPA έιναι γνωστή ως «αμερικανική κυβερνητική υπηρεσία που είναι γνωστή για την τρελή τεχνολογία της.», αυτός είναι ο ίδιος οργανισμός που έχει την εντολή να αναπτύξει “προσαρμοσμένο λογισμικό που μπορεί να απομακρύνει τα ψεύτικα νέα] κρυμμένα σε περισσότερες από 500.000 ιστορίες, φωτογραφίες, βίντεο και ηχητικά κλιπ. “

Η ίδια υπηρεσία που προσπαθεί να δημιουργήσει έναν στρατό «σούπερ στρατιωτών» θα εντοπίσει «ψεύτικα νέα» και «παραπληροφόρηση» στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Δελτίο των Ατομικών Επιστημόνων, οι πιθανοί τρόποι με τους οποίους η χρήση τέτοιων τεχνολογιών μπορεί να πάει στραβά είναι άφθονοι. Τόσο πολύ, που η DARPA θέλει επίσης να καταλάβει πώς να αναστρέψει τη διαδικασία σε περίπτωση που συμβούν απρόβλεπτες συνέπειες.

Ωστόσο, όπως και οι περισσότερες εξελίξεις στον αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό, φαίνεται ότι υπάρχει η συνήθης βασική ατζέντα στοχεύει στους βασικούς ανταγωνιστές της Ουάσινγκτον. Η DARPA, ξεκίνησε μόλις το 1957 ως απάντηση της εκτόξευσης του Σπούτνικ της Σοβιετικής Ένωσης. Σήμερα, η DARPA ασχολείται εξίσου με τις τεχνολογικές εξελίξεις του Πεκίνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να συναγωνιστεί κανείς με τους αντιπάλους μας είναι να κερδίσουμε αυτούς τους τεχνολογικούς αγώνες για τον 21ο αιώνα”, είπε επίσης ο Walker

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.