Αυτά είναι τα μέτρα πρόληψης που ανακοίνωσαν οι ΕΔ για τον κορvναϊό

Αυτά είναι τα μέτρα πρόληψης που ανακοίνωσαν οι ΕΔ για τον κορvναϊό

Για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού που πιθανών να εμφανιστούν σε προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, το ΓΕΕΘΑ έχει αναλάβει τις ακόλουθες δράσεις:

Προσωπικό της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και ο εκπρόσωπος λοιμωξιολόγος των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετέχουν ως τακτικά μέλη στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων, στις επιτροπές και την TaskForceπου έχει συγκροτήσει το Υπουργείο Υγείας.

Έχει εκδώσει διαταγές με οδηγίες προς τις Μονάδες – Υπηρεσίες των ΕΔ, που αφορούν στην πρόληψη επέκτασης της επιδημίας.

Σε επίπεδο Στρατιωτικών Νοσοκομείων, καθορίστηκαν οι χώροι υποδοχής και νοσηλείας ενδεχομένων κρουσμάτων, έγινε καταγραφή του απαιτούμενου προστατευτικού υλικού και διαπιστώθηκε η επάρκειά του. Πραγματοποιήθηκε επίσης εκπαίδευση και ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ενδεχομένων κρουσμάτων.

Συγκροτήθηκε επιτροπή για την παρακολούθηση εφαρμογής των μέτρων και έγιναν ενημερωτικές ομιλίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ότι αφορά στην κατάταξη των στρατευσίμων, ελήφθησαν επιπλέον μέτρα για την πρόληψη της διασποράς και για το χειρισμό τυχόν κρουσμάτων. Εφ’ όσον απαιτηθεί, τα Γενικά Επιτελεία θα εκδώσουν εξειδικευμένες επιμέρους οδηγίες για την άμεση αντιμετώπιση οιασδήποτε κατάστασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.