ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

“Ιρανοί στην Γάζα για αξιολόγηση των Fajr-5”!

“Ιρανοί στην Γάζα για αξιολόγηση των Fajr-5”!

Σύμφωνα με πηγές των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών το Σάββατο, μόλις τρεις ημέρες μετά την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα τρεις Iρανοί στρατιωτικοί μηχανικοί κατάφεραν να εισέλθουν στην  Λωρίδα της Γάζας ενώ άλλοι τρείς είναι καθ’οδόν, προκειμένου να αξιολογήσουν την απόδοση των ρουκετών ιρανικής κατασκευής που χρησιμοποίησε η Χαμάς στην πρόσφατη σύγκρουση.

Είναι το πρώτο ιρανικό στρατιωτικό προσωπικό που κατάφερε να εισέλθει  στη Λωρίδα της Γάζας, από την βάση τους στο Λίβανο και την Αίγυπτο χρησιμοποιώντας πλαστά διαβατήρια.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες των ισραηλινών  υπηρεσιών πληροφοριών , βεδουίνοι οδηγοί οδήγησαν τους Ιρανούς μέσω μυστικών περασμάτων που χρησιμοποιούν οι λαθρέμποροι του Σινά έως την Λωρίδα της Γάζας μένοντας ταυτόχρονα απαρατήρητοι από τις αιγυπτιακές αρχές ασφαλείας.

 Οι εμπειρογνώμονες του Ιράν  επι των πυραύλων ήρθαν για να αξιολογήσουν την απόδοση των πυραύλων Fajr-3 και Fajr-5 που προμηθεύται η Χαμάς από το Ιράν και οι οποίοι εκτοξεύθηκιαν εναντίον κατοίκων  και πόλεων του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιχείρησης στην Λωρίδα της Γάζας.

Είναι σημαντικό για την ιρανική βιομηχανία όπλων να κατανοήσει  την ακρίβεια των αποτελεσμάτων του νέου πυραύλου σε συνθήκες μάχης και το  πόσο αποτελεσματικά λειτούργησε αυτός εναντίον της αντιπυραυλικής αντιεροπορικής ασπίδας των ισραηλινών με την ονομασία Iron Dome.

 Οι Ιρανοί μηχανικοί ανακάλυψαν επίσης  ένα σημαντικό εύρημα από την συνεργασία με την Χαμας , την  Τρίτη, 20, Νοεμβρίου, την  ημέρα πριν από την κατάπαυση του πυρός, η Χαμάς πραγματοποίησε ένα πείραμα έναντι του ισραηλινού συστήματος αεράμυνας Iron Dome .

Συγκεκριμένα πυροδότησαν 16 πυραύλους τύπου  Grad προς την ισραηλινή πόλη  Beersheba. Το αντιαεροπορικό σύστημα  Iron Dome εξουδετέρωσε 8 πυραύλους , 4 από αυτούς έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές και άλλοι 4 στο κέντρο της  πόλης. Λίγα λεπτά αργότερα η Χαμάς εκτόξευσε 14 πυραύλους και  λίγα λεπτά μετά άλλους πυραύλους με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους  30 πυραύλους ,εναντίον του ίδιου στόχου σε διάστημα δύο ωρών.

Το σκορ ήταν 8 – 22 υπέρ της  Χαμάς . Το πείραμα σχεδιάστηκε για να αξιολογήσει την δυνατότητα εξουδετέρωσης πυραύλων από τις ισραηλινές δυνάμεις .

Τι έμαθαν οι Παλαιστίνιοι από το πείραμα στην  πόλη Beersheba ; Αυτό που κατανόησαν καλά ήταν ότι η δύναμή τους εναντίον του ισραηλινού συστήματος αεράμυνας  βρίσκεται στον αριθμό  των πυραύλων που εκτοξεύονται  ,όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των πυραύλων  τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες διάσπασης του αντιερπορικού συστήματος Iron Dome και η καταστροφή των επιθυμητών στόχων . Μετά από κάθε βολή οι εκτοξευτές αποσυρόντουσαν πίσω στις υπόγειες σήραγγες  για απόκρυψη.

Σύμφωνα με το debkafile οι Παλαιστίνιοι και οι μηχανικοί του Ιράν  χρησιμοποίησαν την επιχείρηση στη Γάζας ως ένα πεδίο δοκιμής. Ορισμένες βελτιώσεις πραγματοποιήθηκαν  επί τόπου κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς με τους  Ιρανούς να συνενοούνται άριστα διότι γνωρίζουν καλά  αραβικά και έτσι δεν έχουν καμία δυσκολία στην επικοινωνία τους  με τα μέλη της Χαμάς και της  Τζιχάντ Ισλάμι στη Γάζα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.