ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρωσία: Ετοιμάζει δικαστήριο για τους αιχμαλώτους του Αζοφστάλ

Στο Ντόνετσκ

Ρωσία: Ετοιμάζει δικαστήριο για τους αιχμαλώτους του Αζοφστάλ

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax η ρωσική πλευρά, ετοιμάζει δίκη για τους αιχμαλώτους του εργοστασίου το Αζοφστάλ στη Μαριούπολη.

Η δίκη αναμένεται να γίνει στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, όπως ανέφερε και ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών.

Αυτή τη στιγμή, οι αρχές του Ντόνετσκ ετοιμάζουν τα έγγραφα της δίκης που θα γίνει τόσο για τους Ουκρανούς στρατιώτες, όσο και για τους ξένους μισθοφόρους που παραδόθηκαν στο Αζοφστάλ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των φιλορώσων αυτονομιστών Ντένις Πουσίλιν στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί τι θα συμβεί με τους ξένους μισθοφόρους και αλλοδαπούς. Ωστόσο, τώρα κρατούνται στο έδαφος του Ντόνετσκ και ετοιμάζεται διεθνές δικαστήριο για να δικαστούν όλοι.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ένα τέτοιο δικαστήριο είναι «πιθανώς» απαραίτητο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 20 Μαΐου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την «πλήρη απελευθέρωση» του εργοστασίου της Μαριούπολης. Σύμφωνα με τη Μόσχα, 2.439 Ουκρανοί στρατιώτες και μαχητές του Τάγματος του Αζόφ κατέθεσαν τα όπλα και παραδόθηκαν και η Ρωσία ξεκίνησε νομικές διαδικασίες εις βάρος τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.