ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρουμανία: Διαψεύδει ότι ρωσικός πύραυλος μπήκε στον εναέριο χώρο της

Ρουμανικά MIG-21R στο πλευρό της Μολδαβίας

Ρουμανία: Διαψεύδει ότι ρωσικός πύραυλος μπήκε στον εναέριο χώρο της

Ρωσικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη Μαύρη Θάλασσα για να επιτεθεί στο έδαφος της Ουκρανίας το πρωί της Παρασκευής διέσχισε τον εναέριο χώρο της Μολδαβίας, αλλά δεν μπήκε στη Ρουμανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας.

«Το σύστημα εναέριας επιτήρησης της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου, έναν εναέριο στόχο που εκτοξεύθηκε από πλοίο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το οποίο έπλεε στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας. Ο στόχος ήταν πιθανότατα ένας πύραυλος cruise, ο οποίος πέταξε πάνω από εναέριο χώρο της Ουκρανίας και της Δημοκρατίας της Μολδαβίας και εισήλθε ξανά στον ουκρανικό εναέριο χώρο χωρίς ποτέ να παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Ρουμανίας», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Το πλησιέστερο σημείο της τροχιάς του εναέριου στόχου από τον ρουμανικό εναέριο χώρο καταγράφηκε από τα συστήματα ραντάρ ότι βρίσκεται σε απόσταση σχεδόν 35 χιλιομέτρων βορειοανατολικά από τα σύνορα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι αρχές στη Ρουμανία έχουν εφαρμόσει όλες τις τυπικές διαδικασίες από τη στιγμή που εντοπίστηκε ο στόχος μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της κατάστασης. Επιπλέον, στις 10.38 π.μ., δύο αεροσκάφη MiG-21 LanceR της ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας της Υπηρεσίας Αεροπορίας υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ, τα οποία εκτελούσαν πτητική άσκηση εκείνη τη στιγμή, ανακατευθύνθηκαν στη Βόρεια περιοχή της Ρουμανίας προκειμένου να αυξηθούν οι επιλογές αντίδρασης. Μετά από περίπου δύο λεπτά, η κατάσταση ξεκαθαρίστηκε και τα δύο αεροσκάφη συνέχισαν την αρχική τους αποστολή», ανέφερε το υπουργείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.