ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Σουδάν: Αναφορές για νέες μάχες στο Χαρτούμ παρά την εκεχειρία (βίντεο)

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

Σουδάν: Αναφορές για νέες μάχες στο Χαρτούμ παρά την εκεχειρία (βίντεο)

Η εκεχειρία διάρκειας μιας εβδομάδας μεταξύ Στρατού και παραστρατιωτικών στο Σουδάν για τον έλεγχο της εξουσίας τέθηκε επισήμως σε ισχύ σήμερα, έπειτα από πέντε και πλέον εβδομάδες πολέμου, χίλιους νεκρούς και περισσότερο από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένους.

Δεν είναι σαφές επί του παρόντος αν η εκεχειρία αυτή που έχει στόχο να επιτρέψει τη διέλευση των αμάχων και της ανθρωπιστικής βοήθειας εφαρμόστηκε πράγματι επί του πεδίου, καθώς οι μάχες, κυρίως στο Xαρτούμ και στο Nταρφούρ (δυτικά) εξασθενούν συνήθως τη νύχτα.

Στη διάρκεια της ημέρας, ο ΟΗΕ έκανε λόγο για «μάχες και μετακινήσεις στρατευμάτων».

Κάτοικοι των βορειοανατολικών προαστίων του Χαρτούμ ανέφεραν απόψε μάχες μετά την έναρξη ισχύος της συμφωνηθείσας εκεχειρίας μεταξύ των στρατευμάτων του στρατηγού Άμπντελ Φάταχ αλ-Μπουρχάν και των παραστρατιωτικών των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης του στρατηγού Χαμντάν Ντάγκλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.