ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Ιράν απειλεί να μετατρέψει την Μεσόγειο σε «περίκλειστη λίμνη»: «Θα κλείσουμε τη ναυσιπλοΐα ακόμα και στο Γιβραλτάρ»

Βαλλιστικοί πύραυλοι και drone μεγάλης εμβέλειας κατά όποιων πολεμικών σταλούν απέναντί τους

Το Ιράν απειλεί να μετατρέψει την Μεσόγειο σε «περίκλειστη λίμνη»: «Θα κλείσουμε τη ναυσιπλοΐα ακόμα και στο Γιβραλτάρ»

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συγκεντρώσουν διεθνή δύναμη για την αντιμετώπιση των επιθέσεων των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα αλλά στις απειλές πλέον προστέθηκαν και  οι δηλώσεις των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, όπου αξιωματούχος τους, ο Μοχαμάντ Ρεζά Νακντί, προειδοποίησε ότι και άλλες θαλάσσιες οδοί θα καταστούν επικίνδυνες, αν συνεχιστεί ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. 

“Με τη συνέχιση των εγκλημάτων, η Αμερική και οι σύμμαχοί της θα πρέπει να αναμένουν τη γέννηση νέων δυνάμεων αντίστασης και το κλείσιμο άλλων οδών ναυσιπλοΐας”, τόνισε. “Θα πρέπει να αναμένουν σύντομα το κλείσιμο της Μεσογείου, του Γιβραλτάρ και άλλων θαλάσσιων οδών”, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Και όλοι μπορεί να πλέον να καταλαβαίνουν ότι πυραυλικές επιθέσεις κατά και εμπορικών πλοίων μπορεί να πραγματοποιηθούν από την Χεζμπολάχ του Λιβάνου κατά του Σουέζ αλλά άγνωστος παράγοντας στην εξίσωση είναι ότι η απειλή εκτοξεύτηκε κατά του Γιβραλτάρ!

Βαλλιστικοί πύραυλοι και drone μεγάλης εμβέλειας πλέον θέτουν στόχο να γονατίσουν το εμπόριο σε όσους είναι σύμμαχοι των ισραηλινών συμφερόντων και να μεταβάλλουν την Μεσόγειο σε μια περίκλειστη λίμνη.

Το σοβαρότερο είναι ότι οι Χούθι έκαναν μια πρόβα πολέμου θα λέγαμε με την εκτόξευση και βαλλιστικών πυραύλων κατα εμπορικών σκαφών ανεβάζοντας το επίπεδο κινδύνου από τα drone και όλοι πλέον μιλούν για την ελληνική συμμετοχή με μία φρεγάτα ηλικίας 25 ετών το λιγότερο που θα κληθεί αν χρειαστεί να αντιμετωπίσει πολλαπλές επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα!

Την Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε το Ιράν ότι “εμπλέκεται ενεργά στον σχεδιασμό” αυτών των επιθέσεων καθώς παρέχει στους Χούθι πληροφορίες αλλά και “σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό”, χωρίς τα οποία οι σιίτες αντάρτες “θα δυσκολεύονταν να εντοπίσουν και να πλήξουν” τα πλοία.

Ωστόσο η Τεχεράνη απορρίπτει τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι προσφέρει στρατιωτικό υλικό στους αντάρτες, αν και παραδέχεται ότι στηρίζει πολιτικά τους Χούθι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 18 Δεκεμβρίου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον σχηματισμό συνασπισμού για την υπεράσπιση της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, στον οποίο συμμετέχουν περίπου 20 χώρες στο πλαίσιο της “Επιχείρησης Φύλακας της Ευημερίας” (Operation Prosperity Guardian).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.