ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνάντηση ΜΙΤ- Μοσάντ σε τουρκικό έδαφος

Συνάντηση ΜΙΤ- Μοσάντ σε τουρκικό έδαφος

Σύμφωνα με το ισραηλινό DEBKA ο αρχηγός της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας, της Mossad, επισκέφτηκε την Δευτέρα την Τουρκία για να συζητήσει τις εξελίξεις στη Συρία, την ευρύτερη ανάμιξη του Ιράν και άλλα ζητήματα που αφορούν την Τουρκία με το Ισραήλ.

Ο Ταμίρ Πάρντο συναντήθηκε όπως θα αναμενόταν με τον επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT, Δρ. Χακάν Φιντάν, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης και έμπιστος του πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κανείς δεν γνωρίζει αν συναντήθηκε με τον ίδιο τον Ερντογάν, διότι υπάρχει η υπόνοια ότι ο Πάρντο πήγε στην Τουρκία ως αγγελιοφόρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου. 

Επίκεντρο των συνομιλιών ήταν πάντως η δράση του Ιράν και το εικαζόμενο κοινό συμφέρον Τουρκίας και Ισραήλ, αφού οι ιρανικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να δρουν εναντίον των συμφερόντων της Τουρκίας, ενώ παραμένουν απειλή και για το εβραϊκό κράτος. Οπότε, στη συζήτηση τέθηκε το θέμα της ανταλλαγής πληροφοριών.

Η δράση της Χεζμπολάχ έχει ανησυχήσει σφόδρα και τις δύο χώρες.Ιδιαίτερα το Ισραήλ, αλλά και την Τουρκία, αφού το Ιράν είναι ο μεγάλος περιφερειακός της αντίπαλος.

Άγνωστο εάν συζητήθηκε και η τωρινή έκκρυθμη κατάσταση στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.