ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρ.Τ.Ερντογάν: Παρενέβη σε ΜΜΕ για να μη μεταδοθεί η ομιλία άλλου ηγέτη

Ρ.Τ.Ερντογάν: Παρενέβη σε ΜΜΕ για να μη μεταδοθεί η ομιλία άλλου ηγέτη

Νέα τηλεφωνική συνομιλία, προϊόν υποκλοπής, στην οποία ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητεί από τους υπεύθυνους φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού να μη μεταδοθεί ζωντανά ομιλία του αρχηγού του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί στην κοινοβουλευτική ομάδα τον περασμένο Ιούνιο, αποκαλύφθηκε χτες στην Τουρκία.

Ουσιαστικά πρόκειται για τρεις τηλεφωνικές συνομιλίες τις οποίες αποκάλυψε το τηλεοπτικό δίκτυο «Halk TV». Στην πρώτη ο Ερντογάν συνομιλεί με τον Φατίχ Σαράτς, πρόεδρο του ομίλου ΜΜΕ «Χαμπέρτουρκ», ο οποίος ελέγχει την ομώνυμη εφημερίδα και το ομώνυμο κανάλι. Σε αυστηρό ύφος ζητεί να διακοπεί αμέσως η ομιλία του Μπαχτσελί, η οποία εκείνη τη στιγμή μεταδιδόταν ζωντανά από το κανάλι Χαμπέρτουρκ. Οι ομιλίες των αρχηγών των τριών μεγάλων κομμάτων στις κοινοβουλευτικές ομάδες μεταδίδονται από την κρατική τηλεόραση TRT και όλα τα ειδησεογραφικά κανάλια, ένα από τα οποία είναι το Χαμπέρτουρκ.

Ο Σαράτς δέχεται την παρατήρηση και τηλεφωνεί στον υπεύθυνο προγράμματος του καναλιού, ο οποίος διακόπτει τη μετάδοση. Στη συνέχεια ο Σαράτς συνομιλεί τηλεφωνικά με τον γιο του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιλάλ Ερντογάν για να τον ενημερώσει ότι διεκόπη η μετάδοση.

Το κανάλι Halk TV μετέδωσε χτες και τις τρεις συνομιλίες. Πριν από μερικές μέρες είχε αποκαλυφθεί άλλη συνομιλία του Τούρκου πρωθυπουργού με τον Σαράτς, στην οποία ο Ερντογάν ζητούσε να μη μεταδοθεί δήλωση του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επίσης τον περασμένο Ιούνιο.

Από άλλες συνομιλίες των υπευθύνων του ομίλου Χαμπέρτουρκ, που αποκαλύφθηκαν κι αυτές πριν από μερικές μέρες, προέκυψε ότι ο Σαράτς και ο διευθυντής της εφημερίδας «Χαμπέρτουρκ» Φατίχ Αλταϊλί, έπειτα από συνεννόηση με τον Ερντογάν, πρότειναν να αλλοιωθεί δημοσκόπηση με την αφαίρεση τριών μονάδων από το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος και την πρόσθεσή τους στο ποσοστό του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας. Η δημοσκόπηση δημοσιεύτηκε στις 15 Μαρτίου 2013.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.