ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Προκλητικός και ο υπουργός Ενέργειας για την τραγωδία στη Σόμα

Τουρκία: Προκλητικός και ο υπουργός Ενέργειας για την τραγωδία στη Σόμα

Μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στην Τουρκία, μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως η τραγωδία στο ανθρακωρυχείο της Σόμα με τους 292 νεκρούς, ήταν ένα «συνηθισμένο δυστύχημα», και ο υπουργός Ενέργειας προκαλεί με τα λεγόμενά του.

Ο Τανέρ Γιλντίζ ευχαρίστησε το Θεό καθώς δεν «εξευτελίστηκε» όταν μιλούσε μόλις (!) για «299 ή 300 νεκρούς» και ο αριθμός των σορών που ανασύρθηκαν φτάνει τις 292.

«Αναφέρομαι σε αυτούς τους αριθμούς σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συγγενών των ανθρακωρύχων και τα στοιχεία που δόθηκαν από την εταιρία. Διαπιστώσαμε ότι εργάτες μπήκαν στο ορυχείο κατά τη διάρκεια της αλλαγής βάρδιας. Υπάρχουν δύο ή τρεις περιπτώσεις για τις οποίες δεν είμαστε βέβαιοι, αλλά τουλάχιστον ανακοινώσαμε το σωστό αριθμό (νεκρών). 

Ελπίζουμε ότι θα παραμείνει ο ίδιος. Πιστεύω ότι ο απολογισμός θα κυμανθεί στους 302 νεκρούς αδελφούς μας», είδε πει στους δημοσιογράφους την περασμένη Παρασκευή.

Μάλιστα, άσκησε σφοδρή κριτική σε όσους  υποστηρίζουν ότι παραμένουν θαμμένοι στο ανθρακωρυχείο ακόμα εκατοντάδες, επισημαίνοντας: «Πολλοί έσπευσαν να πουν ότι εκατοντάδες βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι. Τους κοιτάω με οίκτο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.