ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία – Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου

Τουρκία – Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου

Ένα τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου Μπακού-Τιφλίδα-Ερζουρούμ εξερράγη σήμερα 4 Αυγούστου στην επαρχία Kars στην βορειοανατολική Τουρκία, σταματόντας τη ροή αεριου μέσω του αγωγού όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.

Ο αγωγός, επίσης γνωστό ως αγωγός Νότιας ροής, μεταφέρει φυσικό αέριο από το πεδίο Shah Deniz του Αζερμπαϊτζάν. Η κρατική εταιρεία αγωγών της Τουρκίας, Botas, δήλωσε ότι είχε αρχίσει τις εργασίες επισκευής στο κατεστραμμένο τμήμα.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή υπήρξε σχετικά μικρή ροη φυσικού αερίου στο τμήμα λόγω εργασιών συντήρησης που ξεκίνησαν στις 2 Αυγούστου. 

Ο Gunay Ozdemir, περιφερειάρχης, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ότι η έκρηξη συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες σε ένα τμήμα του αγωγού που βρίσκεται στην περιοχή Σαρικαμίς της επαρχίας Καρς, η ροή του αερίου στο χωριό Yagbasan μειώθηκε για λόγους ασφαλείας.

“Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα”, δήλωσε ο Ozdemir.

Την περασμένη εβδομάδα, στη νοτιοανατολική επαρχία Σιρνάκ, ο αγωγός πετρελαίου, Κιρκούκ-Τσεϊχάν δέχθηκε επίθεση στη νοτιοανατολική επαρχία Σιρνάκ, σε ένα περιστατικό για το οποίο εχουν κατηγορηθεί οι μαχητές του PKK.

Ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε 18 χιλιόμετρα [11 μίλια] εντός της περιοχής Cizre της επαρχίας Σιρνάκ, δίπλα στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ.

Επιπλέον τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα και ένας άλλος τραυματίστηκε από την έκρηξη μιας νάρκης που πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως την ώρα που περνούσε η αυτοκινητοπομπή τους από δρόμο της επαρχίας Σιρνάκ. Διαβάστε: Τρείς στρατιώτες νεκροί απο επίθεση PKK – Ανησυχία ΕΕ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καθώς η Τουρκία δεσμεύεται στη Συρία και το Ιράκ, εντείνει τον αγώνα της κατά των Κούρδων – μια κίνηση που θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.