ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στις 30 Νοεμβρίου συνεδριάζει το τουρκικό ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο

Στις 30 Νοεμβρίου συνεδριάζει το τουρκικό ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο

Στις 30 Νοεμβρίου συνεδριάζει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (YAŞ) στο Αρχηγείο του γενικού επιτελείου των τουρκικών ΕΔ.

Κατά τη συνεδρίαση που θα γίνει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Recep Tayyip Erdoğan, θα γίνει παρουσίαση σχετικά με την εγκατάσταση των πυραύλων Πάτριοτ και με τις εξελίξεις στα σύνορα με τη Συρία.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου θα παραβρεθούν ο Αρχηγός του ΓΕΕΔ, στρατηγός Necdet Özel, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, İsmet Yılmaz και οι αρχηγοί των όπλων.

Τα μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβούλιου, ενόψει της συνάντησης θα επισκεφτούν το Μαυσωλείο του Atatürk, Anıtkabir.

Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, οι εξελίξεις στα σύνορα με τη Συρία και οι πύραυλοι Πάτριοτ που απαιτεί η Τουρκία από το ΝΑΤΟ, θα βρεθούν στην ατζέντα της αυριανής συνεδρίασης.

Ο στρατηγός Galip Mendi ο οποίος κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, τον Αύγουστο, διορίστηκε ως Διοικητής της 2ης Στρατιάς, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη συνάντηση του YAŞ.

Αναμένεται να κάνει ο στρατηγός Mendi, υπεύθυνος για τα τουρκοσυριακά σύνορα μια παρουσίαση για την τελευταία κατάσταση στην περιοχή και για την παρούσα κατάσταση των στρατιωτικών δυνάμεων.

Οι εξελίξεις σχετικά με τους πύραυλους Πάτριοτ, θα συζητηθούν λεπτομερώς στην αυριανή συνεδρίαση.

Ο πρωθυπουργός, Erdoğan θα ενημερωθεί για τις περιοχές όπου οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σχεδιάζουν την εγκατάσταση των πύραυλων Πάτριοτ.

Αναμένεται να τεθούν επί τάπητος επίσης το εάν χρειάζεται η ανάπτυξη των επιπλέον στρατιωτών στα τουρκοσυριακά σύνορα, η κατάσταση «μαχητικής ετοιμότητας» καθώς και οι κανόνες εμπλοκής που τροποποίησε η τουρκική κυβέρνηση κατά μήκος των συνόρων με την Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.